Bekijk online
 
 
  11 jan 2021          
 
 
 
 
 
Afzetprijzen industrie met bijna 21 procent gestegen
 
 
Afzetprijzen industrie met bijna 21 procent gestegen
 
De gemiddelde groei van de afzetprijzen in de totale industrie bedroeg in november 20,9 procent. In de aardolie-industrie stegen de afzetprijzen met maar liefst 92,7 procent en in zowel de chemische – als de basismetaalindustrie met ruim 45 procent. De stijging van de afzetprijzen in de voedingsindustrie (+10,9 procent) bleef duidelijk onder de gemiddelde prijsstijging in de industrie. Dit blijkt uit een analyse van recente CBS-cijfers door onze redactie.
 
Lees het volledige artikel
 
 
 
 
 
 
Ecologische coating voor groenten en fruit
 
Ecologische coating voor groenten en fruit
 
Empa en Lidl Zwitserland hebben samen een beschermende cellulosecoating voor groenten en fruit ontwikkeld. De nieuwe coating wordt gemaakt van zogeheten pomace (geperste fruit- en groenteschillen). Het innovatieve project kan de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verminderen en voedselverspilling voorkomen.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
BANNER DELAWARE
 
 
 
 
Overname Global Flexibles door Dimensio
 
Overname Global Flexibles door Dimensio
 
Op 3 januari 2022 is Global Flexibles Europe B.V. (GFE) onderdeel geworden van de Dimensio-groep. Bert Verheij, voormalig eigenaar van GFE: “Na ruim 21 jaar keihard te hebben gewerkt aan de opbouw van ons mooie familiebedrijf, werd het tijd voor belangrijke stappen met het oog op de toekomst. Met de overname door Dimensio kan Global Flexibles verder groeien en haar programma verder uitbreiden”.
 
Lees verder
 
 
 
 
Een plantaardig dieet kan dubbele CO₂-winst betekenen
 
Een plantaardig dieet kan dubbele CO₂-winst betekenen
 
We kunnen bijna 100 miljard ton CO₂ uit de atmosfeer halen nog voor de eeuw om is. Als hoge-inkomenslanden overschakelen op een plantaardig dieet. Landbouwgrond voor veeteelt terugbrengen in zijn oorspronkelijk staat levert dubbele koolstofwinst op: gelijk aan ongeveer 14 jaar agrarische uitstoot, aldus onderzoekers van Universiteit Leiden.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
VOEDINGSINDUSTRIE FEBRUARI
 
 
 
 
33% Europeanen eet niet elke dag groente of fruit
 
33% Europeanen eet niet elke dag groente of fruit
 
In 2019 gaf 1 op de 3 mensen (33%) in de EU aan dagelijks geen groenten of fruit te eten en slechts 12% van de bevolking consumeerde de aanbevolen 5 porties of meer per dag. Gemiddeld zei meer dan de helft van de EU-bevolking (55%) tussen 1 en 4 porties groenten en fruit per dag te eten. Dit blijkt uit onderzoek van Eurostat.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
 
Espera organiseert ronde tafel discussie op 19 januari
 
Espera organiseert ronde tafel discussie op 19 januari
 
Espera huurt een tv-studio af op 19 januari 2022 en vier vooraanstaande sprekers actief in de foodbranche zijn uitgenodigd om live een discussie te voeren. De onderwerpen: Uitdagingen in de producerende voedingsindustrie, voordelen van automatisering en digitalisering in de voedselproductie, end-of-line machinetrends en toonaangevende technologieën en duurzame verpakking.
 
Lees verder
 
 
 
 
Food Boost Challenge: gezond eten voor jongeren
 
Food Boost Challenge: gezond eten voor jongeren
 
Nederlandse jongeren eten te weinig groente en fruit. Dat is zorgelijk, omdat hun ongezonde voedingspatroon het risico op overgewicht en obesitas verhoogt. Maar hoe stimuleer je jongeren om wel meer groente en fruit te eten? Op basis van onderzoek onder vmbo- en mbo-scholieren gaan jongeren zelf oplossingen bedenken in de Food Boost Challenge.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
 
Consument is bereid meerprijs biologisch te betalen
 
Consument is bereid meerprijs biologisch te betalen
 
Consumenten hebben een hogere bereidheid om een meerprijs voor biologische producten te betalen, na uitleg over wat biologisch is, zo blijkt uit onderzoek van Future of Food Institute, in opdracht van Bionext. De positieve houding ten opzichte van biologische producten steeg van 52% naar 75%. Het onderzoek toont daarnaast een duidelijk verband tussen ‘weten’ wat biologisch is en het daadwerkelijk kopen.
 
Lees verder
 
 
 
 
Voedselprijsindex ging in 2021 met 28,1% omhoog
 
Voedselprijsindex ging in 2021 met 28,1% omhoog
 
De FAO voedselprijsindex bedroeg in 2021 gemiddeld 125,7 punten, dat is een stijging van maar liefst 28,1% ten opzichte van 2020, aldus de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Alleen in het jaar 2011 was de index met 131,9 punten nog hoger. Dat was de hoogste index sinds 1961 toen de FAO begon met het berekenen van de index.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
 

Meer nieuws op vakbladvoedingsindustrie.nl

 
 

Samen werken aan de meest baanbrekende innovaties

Nederlander aan het hoofd van FoodDrinkEurope

Nationale Week Zonder Vlees voegt in 2022 '& Zuivel' toe

VK: Strengere grenscontroles op goederen uit EU

Export voeding naar China lastiger door nieuwe regels

Compaxo mag aantal slachtingen per uur niet verhogen

 
 
 
 
 
 
Arnhemsestraatweg 19, 6881 NB Velp, Postbus 50, 6880 AB Velp, [email protected]
 
       
 
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Delen op socialmedia
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden