Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
7 december 2021

 
 
Bond Seafood levert eerste plastic tray met CurvCode
 

Bond Seafood levert eerste plastic tray met CurvCode

 
 

Nieuw ontworpen recyclebare visverpakkingen van Bond Seafood mét CurvCode liggen bij Jumbo Supermarkten in de schappen. CurvCode is een Nederlandse innovatie voor het digitaal coderen van plastic. Het werkt als braille. PET-verpakkingen krijgen een aantal verhoogde stippen waarmee de plasticsoorten worden herkend en machinaal van elkaar gescheiden bij de afvalverwerking.
Deze oplossing is het resultaat van een samenwerking van Bond Seafood en MULTIVAC met FiliGrade, de ontwikkelaar van CurvCode.

Nieuwsgierig? Lees verder!

 
 
 
 
 
Robots vergroten bereik in de voedingsindustrie

Hoe staat het met de robotisering van de Nederlandse voedingsindustrie en die in Europa drie jaar nadat ING een breed onderzoek uitvoerde naar ‘de helpende hand van de robot aan de voedingsindustrie’?

ING deed opnieuw onderzoek. Wat uit deze aanvullende update over robotisering blijkt is dat corona de discussie over toepassing van robotisering en automatisering flink heeft aangezwengeld. 

 
Lees verder
 
 
 
Robots vergroten bereik in de voedingsindustrie
 
 
 
 
 
Hoe scoort uw Overall Equipment Effectiveness?
 
 
Hoe scoort uw Overall Equipment Effectiveness?

De een noemt het Overall Equipment Effectiveness, een ander gaat voor Overall Equipment Efficiency. De afkorting blijft gelijk en beide personen bedoelen hetzelfde. De OEE, oftewel het percentage dat weergeeft hoe uw machinepark wérkelijk draait ten opzichte van het hoogst haalbare. Het berekenen van de OEE is geen hogere wiskunde, maar vergt wel kennis van zaken.

Vraag is: Hoe scoort uw Overall Equipment Effectiveness? 

 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Hoe voorkom je valkuilen bij een start-up

Pim start een bedrijfje, in de voedingsindustrie. Hij heeft namelijk een leuk product: saté van vis! Hij heeft al de interesse gewekt van een paar lokale restaurants. Nu wil hij professioneel van start. Hij heeft een pandje gevonden en tweedehands apparatuur gekocht, personeel geworven en twee jongens gevonden die de schoonmaak gaan doen (hij had er liever drie of vier gehad, maar met twee lukt het vast ook… denkt hij). 

 
Lees verder
 
 
 
Hoe voorkom je valkuilen bij een start-up
 
 
 
 
 
Fermentatie maakt reststromen winstgevend
 
 
Fermentatie maakt reststromen winstgevend

In een circulaire economie is het van groot belang om optimaal gebruik te maken van voedsel en verspilling tegen te gaan.

Amsterdam Green Campus ontwikkelde met partners in het project Zijstromen een nieuwe, gepatenteerde technologie waarmee reststromen van groente en fruit die anders als afval moeten worden afgevoerd worden verwerkt tot waardevol product. 

 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
53% van de Nederlanders eet maandelijks vleesvervangers

Markteffect voert jaarlijks uitgebreid onderzoek uit naar de populariteit en het sentiment rondom vleesvervangers.

Net als in de voorgaande metingen is zichtbaar dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders aangeeft minder vlees te zijn gaan eten. In de afgelopen 12 maanden is 36% van Nederland minder vlees gaan eten of zelfs helemaal gestopt.

 
Bekijk het onderzoek
 
 
 
53% van de Nederlanders eet maandelijks vleesvervangers
 
 
 
 
Geheime afspraken voedingsindustrie? ACM doet invallen
 

Geheime afspraken voedingsindustrie? ACM doet invallen

 
 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt een mogelijk kartel in de voedselverwerkingssector. Daarvoor heeft de ACM onlangs invallen gedaan bij verschillende bedrijven in Nederland en – met de hulp van een collega autoriteit in het buitenland - een bedrijf in het buitenland in de voedselverwerkingssector.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Hugo Verkuil van de Vegetarische Slager verklaart het succes

De 5 grootste hygiëneblunders van 2021

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven hoog in 2022'

100e stakeholder voor Samen Tegen Voedselverspilling

Innovatieve levensmiddelen

Belemmeringen in productie voedingsindustrie

Hoe dragen burgers bij aan duurzamere voedselsystemen?

Waalse viskwekers werken samen aan lokale keten

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden