Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
30 november 2021

 
 
Productiebelemmeringen voedingsindustrie pieken
 

Productiebelemmeringen voedingsindustrie pieken

 
 

Bijna twee derde van de ondernemers kan momenteel niet optimaal produceren en voldoen aan de vraag van afnemers. Begin vierde kwartaal bereikte het aantal ondernemers in de voedingsindustrie met productiebelemmeringen het hoogste niveau van dit jaar. De belangrijkste beperkingen zijn een tekort aan arbeidskrachten en te weinig machines, ruimte, grondstoffen etc.

Lees het volledige artikel

 
 
 
 
 
StarCuisine bouwt aan een duurzame toekomst

StarCuisine, specialist in het topsegment gerechten en producent van koelverse maaltijden voor horeca, catering en supermarkten besloot vanwege groei een nieuw bedrijfspand te bouwen op bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello kreeg de opdracht en zorgt er tot in de kleinste details voor dat de gemaakte afspraken worden voorbereid en nageleefd. StarCuisine wil met haar nieuwe pand een duurzaamheids- en vernieuwingsslag maken en de logistieke bereikbaarheid verbeteren.

 
Lees verder
 
 
 
StarCuisine bouwt aan een duurzame toekomst
 
 
 
 
 
Risico’s proactief managen in 7 stappen
 
 
Risico’s proactief managen in 7 stappen

Risicomanagement is belangrijker dan ooit. Het benoemen van de risico’s is slechts een eerste stap. Het belangrijkste is de beheersing van de risico’s. Geen idee waar te beginnen? Normec Foodcare helpt je graag met 7 stappen om risico’s proactief te managen.

Download het stappenplan en ontvang:

  • 7 stappen om risico’s proactief te managen
  • Tips om direct binnen jouw bedrijf aan de slag te gaan
 
Direct downloaden >
 
 
 
 
 
BANNER DE KONINGH
 
 
 
 
Innovatieve levensmiddelen

Iedereen is het er over eens dat ons voedselsysteem moet veranderen. Hoe dan? 

Gaan we van open teelt naar high tech Vertical Farming of is het toverwoord Digital Twin? Kunnen we voedsel voor iedereen toegankelijk maken door volledig in te zetten op technische innovaties? Moeten we de veehouderij omarmen of afschalen?

Lees er alles over in de “Analyse. Innovatieve levensmiddelen” die op 30 november 2021 als bijlage bij het Algemeen Dagblad is verschenen. 

 
Lees de bijlage online
 
 
 
Innovatieve levensmiddelen
 
 
 
 
 
Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines
 
 
Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of etiketteerder nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC schakelt snel en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan. Snelle levering en interessant voor klanten met kleinere budgetten.

U kunt bij ons ook terecht voor uw verpakkingsmaterialen.

 
Bekijk ons complete aanbod
 
 
 
 
 
 
Duurzame soja-teelt in gevaar

Het té snel vervangen van certificatie door keiharde EU-wetgeving werkt averechts: ontbossing neemt toe. Bij strenge importwetgeving komt Europa op de wereldmarkt buiten spel te staan, waarschuwt Nevedi-directeur Henk Flipsen.

De Nederlandse diervoedersector maakt zich grote zorgen over het afkalvend draagvlak voor Europese certificatie van ontbossingsvrije soja. Henk Flipsen: “Als dit dunne reddingslijntje breekt, is 15 jaar strijd tégen ontbossing en vóór duurzame soja voor niets geweest.” 

 
Lees verder
 
 
 
Duurzame soja-teelt in gevaar
 
 
 
 
 
Jouw nieuwe baan begint bij beton
 
 
Jouw nieuwe baan begint bij beton

Willy Naessens Nederland, bouwer en specialist in beton, is op zoek naar nieuwe collega’s. In onze wervingscampagne is de sfeer van een dagelijkse werkdag op het bouwterrein te proeven.

Er wordt gewerkt met collega’s waarop je kunt bouwen, we storten een goed salaris en jij bepaalt zelf je niveau. Met interesse en passie voor het vak kom je al een heel eind, de rest leert Willy Naessens je.

 
Lees verder
 
 
 
 
 
De kunst van het afleiden
 

Column Saskia Stender: De kunst van het afleiden

 
 

Hoe herkenbaar is dit? Je gaat om 8.00 uur voor de PC zitten en neemt je takenlijst voor die dag door. Volle lijst, maar te doen.

Dan gaat de mailbox open. Pfoe, dat zijn er weer veel. Elk mailtje moet je even lezen en beoordelen: boven- of onderop de stapel? En beantwoorden natuurlijk, want iedereen verwacht dat van je. Tussendoor krijg je nog wat telefoontjes en dan is het ineens 11.00 uur.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Vijfsterren verbouwing bij Huhtamaki

Hoe voorkom je valkuilen bij een start-up?

Nooit meer zoeken naar schaarse grondstoffen

Hoe dragen burgers bij aan duurzamere voedselsystemen?

Waalse viskwekers werken samen aan lokale keten

Fruit Logistica uitgesteld naar 5-7 april 2022

Goud is het nieuwe groen

Cosun introduceert plantaardig eiwit isolaat uit Fava boon

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden