Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
23 november 2021

 
 
Reiniging; startpunt van ieder productieproces
 

Reiniging; startpunt van ieder productieproces

 
 

Het blijft meldingen regenen bij de NVWA: Salmonella in gehaktbroodjes, rookworsten en basilicumkruidenstrooiers, Listeria monocytogenes in bevroren mais, allergenen in producten die daar niet in horen. Waarom gaat het toch zo frequent mis? Het antwoord is vaak terug te voeren op het verkeerd uitvoeren van reinigings- en desinfectieprocedures. Terug naar de basis. 

Lees het volledige artikel

 
 
 
 
 
Hugo Verkuil van De Vegetarische Slager verklaart het succes

Unilever heeft met De Vegetarische Slager - of The Vegetarian Butcher, zoals het merk internationaal bekend staat - goud in handen. Het FMCG-concern nam het merk eind 2018 over van oprichter Jaap Korteweg en werkt sindsdien aan een krachtige uitrol wereldwijd (45 landen inmiddels).

Ceo Hugo Verkuil is blij dat hij kan bijdragen aan ‘de revolutie’. 

 
Lees verder
 
 
 
Hugo Verkuil van De Vegetarische Slager verklaart het succes
 
 
 
 
 
Diverse problemen in de maak- en procesindustrie
 
 
Diverse problemen in de maak- en procesindustrie

In de maak- en procesindustrie ondervinden bedrijven verschillende problemen. Denk hierbij aan nieuwe medewerkers vinden of kennis die weglekt. Ook kost het onderzoeken van klachten veel tijd en zorgen stilstaande machines voor onnodig oponthoud. Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing; kunst is om de juiste te vinden. Zo’n oplossing pakt het probleem bij de kern aan en doet niet alleen aan symptoombestrijding. 
Lees onze Whitepaper voor de mogelijke oplossingen.

 
Lees verder
 
 
 
 
 
BANNER VOE NOV
 
 
 
 
Renovatie zorgt ervoor dat hygiëne op peil blijft

Zonder brandschone bedrijfsruimten geen kwaliteit, zo vinden ze bij Medaillon Topvlees en Ülkem Döner. De twee bedrijven hebben niet alleen het product vlees gemeen; ze waren allebei onlangs ook onderwerp van renovatie. Het zorgt ervoor dat de hygiëne op peil blíjft.

Beide bedrijven hebben Sealwise WCB-platen laten plaatsen. Deze duurzame platen van gerecycled UPVC zijn antiviraal en antibacterieel. Jackit uit Beekbergen heeft de platen geplaatst, zonder downtime.

 
Lees verder
 
 
 
Renovatie zorgt ervoor dat hygiëne op peil blijft
 
 
 
 
 
13 food- en agribedrijven in Innovatie Top 100
 
 
13 food- en agribedrijven in Innovatie Top 100

Driekwart van de ondernemers die een plek hebben veroverd in de KVK Innovatie Top 100 geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72%) is gestegen. De winst en productiviteit bij 57%. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen.  

In de top 100 vinden we onder meer visvrije tonijn, plantaardige melkpoeder, grondstoffen voor plantaardige vervangers van vis en vlees en duurzaam varkensvlees.

 
Bekijk de Innovatie Top 100
 
 
 
 
 
 
Succesvolle samenwerking Slimme Varkensketen

Vion Food Group zoekt samen met enkele partners naar manieren om te kunnen sturen op verschillen in vetkwaliteit bij varkens. De eerste resultaten van het onderzoek werden deze maand bekendgemaakt. Het project ‘De Slimme Varkensketen’ is een van de speerpunten van AgriFoodInnovation; een netwerkorganisatie waarin bedrijven en kennisinstellingen werken aan grensverleggende innovaties. Een nieuw project in voorbereiding is ‘Robotisering aan de slachtlijn’.

 
Lees verder
 
 
 
Succesvolle samenwerking Slimme Varkensketen
 
 
 
 
 
Hoe denkt de consument over plant-based eiwitten van eigen bodem?
 
 
Hoe denkt de consument over plant-based eiwitten van eigen bodem?

Om te achterhalen wat de houding en kennis van consumenten is rond plantaardige eiwitten van eigen bodem, heeft DVJ Insights in opdracht van de Eiwitboeren van Nederland (een initiatief van Foodvalley NL) een consumentenonderzoek uitgevoerd.

De resultaten uit het onderzoek zijn veelbelovend. Bijvoorbeeld, lokale voedingsmiddelen zijn voor 4 op de 10 Nederlanders in het afgelopen jaar belangrijker geworden.

 
Lees verder
 
 
 
 
 
Gebruik je Gezonde Boeren Verstand
 

Column Pieter Vos: Gebruik je Gezonde Boeren Verstand

 
 

Middelen die worden gebruikt voor reiniging en desinfectie in de voedingsindustrie mogen geen sporen achterlaten in voedingsmiddelen. In de schoonmaakplannen en veiligheidswerkbladen van een reinigings- en desinfectiemiddel, zoals natriumhypochloriet, staat dan ook dat je áltijd grondig moet naspoelen met schoon water. En dan nog. Is het dan weg? Niet meer aantoonbaar?

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Veldsprinkhanen goedgekeurd als voedingsmiddel in EU

65% van plastic verpakkingen uit supermarkt niet te recyclen

Ondernemers voedingsindustrie optimistisch over 2022

Hoe voorkom je valkuilen bij een start-up

Besmettingsbron Listeria sneller en gerichter opsporen

Meer uptime en minder kosten bij Sea Fresh Retail

Nieuw trendrapport voor voedings- en drankensector

Clean label borgt de ambachtelijke vleessmaak

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden