Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
16 november 2021

 
 
De 5 grootste hygiëneblunders van 2021
 

De 5 grootste hygiëneblunders van 2021

 
 

We daagden 5 bedrijven uit om de grootste blunder van het jaar op het gebied van reiniging en desinfectie met ons te delen. Wat gebeurde er, wat was de oorzaak, en wat hebben ze ervan geleerd?

Benieuwd naar de blunders?

 
 
 
 
 
Clean Label borgt de ambachtelijke vleessmaak

Hoe borg je dat vleeswaren voldoende lang houdbaar én lekker blijven? Voor die uitdaging stond Aarnink Vleeswaren. Dit leidde tot oriëntatie op de markt naar een nieuwe werkwijze. Zo kwam Aarnink bij Prosur terecht. Zij bieden biotechnologische nutriënten aan, uit groente en fruittuinen van Europa, zonder E-nummers, allergenen en gluten. “Informatie inwinnen kan je zelf doen, maar hoe produceer je met deze ingrediënten een clean label product? Die hulp vonden wij bij Cura Biotech uit Steenwijk," aldus Ton Aarnink.

 
Lees verder
 
 
 
Clean Label borgt de ambachtelijke vleessmaak
 
 
 
 
BANNER DELAWARE
 
 
 
 
Voorbereiden op een gasloze industrie
 
 
Voorbereiden op een gasloze industrie

Het is overduidelijk dat gas gaat verdwijnen. Mogelijk heeft u zich al verdiept in de verschillende mogelijkheden om uw stoominstallatie of zelfs uw complete productieproces te verduurzamen. Maar hoe pakt u dat aan, stoom produceren zonder gas? Er zijn verschillende alternatieven op de markt voor gasloze stoomproductie.

Scharff Techniek helpt u met de eerste stappen.

 
Ontdek de opties
 
 
 
 
 
 
Meer uptime en minder kosten bij Sea Fresh Retail

Het is net de Champions League, leveren aan de retail. Immers: flexibiliteit en snelheid zijn cruciaal. Om de beschikbaarheid van de machines te optimaliseren, sloot Sea Fresh Retail in 2019 een onderhoudscontract afgesloten bij Espera met als doel het verder verhogen van de beschikbaarheid van de machines tegen lagere kosten. De interventies zijn zowel vorig als dit jaar met veertig procent gedaald. Sinds de onderhoudsovereenkomst is de uptime verhoogd en zijn de operationele kosten gedaald. 

 
Lees verder
 
 
 
Meer uptime en minder kosten bij Sea Fresh Retail
 
 
 
 
BANNER VOE NOV
 
 
 
 
Nieuw trendrapport voor voedings- en drankensector
 
 
Nieuw trendrapport voor voedings- en drankensector

De voedselindustrie kampt met voortdurende veranderingen; door o.a. het klimaat, voedselveiligheidsvoorschriften en opkomende technologieën. Bij Aptean wilden we meer weten over de impact daarvan op de toekomstige strategie van foodbedrijven wereldwijd. We gaven marktonderzoeksbureau IDC de opdracht onderzoek te doen met als resultaat een interessant trendrapport. Ontdek wat de strategische prioriteiten zijn van succesvolle organisaties en de impact van digitale transformatie.

 
Download het trendrapport
 
 
 
 
 
 
Ondernemers voedingsindustrie optimistisch over 2022

Ondernemers in de voedingsindustrie zijn positief over de omzetontwikkeling volgend jaar. Per saldo 34 procent (optimisten minus pessimisten) verwacht in 2022 een hogere omzet te behalen dan dit jaar. Bijna 30 procent gaat ook uit van een hogere export volgend jaar. De ondernemers zijn optimistischer dan eind vorig jaar. Toen verwachtte ruim een kwart van de ondernemers een hogere omzet voor 2021. Dit blijkt uit een analyse van onze redactie van recent door het CBS gepubliceerde conjunctuurcijfers.

 
Lees verder
 
 
 
Ondernemers voedingsindustrie optimistisch over 2022
 
 
 
 
 
Attica neemt het voortouw in gezonde voeding
 
 
Attica neemt het voortouw in gezonde voeding

De regio Attica (Griekenland) heeft zich dynamisch ontwikkeld in de sector van de gezonde voeding. De laatste jaren innoveren steeds meer bedrijven en maken zij gebruik van onderzoek en nieuwe praktijken om producten die al in productie zijn te optimaliseren, maar ook om pionierswerk te verrichten bij de productie van nieuwe producten die de normen in de wereldgezondheidsvoedselindustrie verhogen.

11 in Attica gevestigde bedrijven nemen deel aan de expo FREE FROM op 23 en 24 november in Amsterdam. Mis het niet!

 
Lees verder
 
 
 
 
 
Column Judith Witte: Met de billen bloot
 

Column Judith Witte: Met de billen bloot

 
 

Wie kent het niet… dat gevoel dat je wel door de grónd kan gaan. Halverwege je presentatie ontdekken dat je gulp openstaat. Vrij onschuldig nog. Of dat je tóch op die link hebt geklikt, waarna je hele bankrekening is leeggetrokken. Dat laatste gebeurt trouwens vaker dan je denkt. Veel slachtoffers van cybercrime doen namelijk geen aangifte: uit schaamte. De slachtoffers zwijgen liever. Datzelfde geldt voor problemen op het gebied van hygiëne. Wie durft daar nou vrij over te praten?   

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Hugo Verkuil van De Vegetarische Slager verklaart het succes

Desinfectie; startpunt van ieder productieproces

Hoe voorkom je valkuilen bij een start-up

Nooit meer zoeken naar schaarse grondstoffen

Jumbo start label met producten ‘van Dichtbij’

Helft Europeanen vermindert vleesconsumptie

Herzien schema voor certificatie On the way to PlanetProof

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden