Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
9 november 2021

 
 
ABN AMRO: 'Marges foodsector staan onder druk'
 

ABN AMRO: 'Marges foodsector staan onder druk'

 
 

De foodsector staat komende periode voor veel uitdagingen. Hogere energieprijzen, gestegen grondstofkosten en personeelstekorten hebben grote gevolgen voor de bedrijfsvoering en de toch al dunne marges van foodondernemers. Dat stellen analisten van ABN AMRO

Lees het complete artikel

 
 
 
 
 
Volautomatische verpakkingsafdeling Hoogvliet

Alex Goedemondt (Hoogvliet BV) en Erik van Erk (RBK Group) zijn goed geluimd. Daar hebben ze alle reden toe. In een samenwerking die ze 5 jaar geleden aangingen, is in Bleiswijk een state-of-the-art distributiecentrum gerealiseerd, met op de 3e verdieping een ambachtelijke slagerij die de topkwaliteit levert waar Hoogvliet voor staat. Het pronkstuk? Een robotlijn die die topproducten inpakt, palletiseert en stapelt. Enhet automatiseringssysteem FOBIS® van RBK weet van elk grammetje vlees welke weg het aflegt...

 
Lees verder
 
 
 
Volautomatische verpakkingsafdeling Hoogvliet
 
 
 
 
BANNER FOCUSPLAZA
 
 
 
 
GEA New Food - Team NL: specialismen samengebracht
 
 
GEA New Food - Team NL: specialismen samengebracht

Van hoogwaardige winning en verwerking van plantaardige eiwitten tot de productie en gekoelde opslag van vegetarische producten en dranken. GEA heeft er de technologie voor in huis. Alle specialistische kennis en ervaring op dit gebied hebben wij nu samengebracht in het New Food – Team NL. Hierdoor heb je direct toegang tot onze expertise.

Neem contact op met onze specialisten en laat je vrijblijvend adviseren: 

 
New Food Team NL
 
 
 
 
 
 
Wijziging tarieven NVWA bij keuringen in slachterijen

Minister Schouten van LNV heeft besloten de tarieven voor keuringen en controles in slachterijen niet kostendekkend te maken, maar maximaal met 2,4% te laten stijgen.

Dit percentage is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van de ‘loonvoet sector overheid’ en de ‘prijs materiële overheidsconsumptie’ uit de Macro Economische Verkenning 2022 van het Centraal Planbureau.

 
Lees verder
 
 
 
Wijziging tarieven NVWA bij keuringen in slachterijen
 
 
 
 
 
Pompoplossingen; voor een flexibel productieproces
 
 
Pompoplossingen; voor een flexibel productieproces

Het gebruik van pompen is cruciaal om een productieproces flexibel en efficiënt te laten verlopen. Afhankelijk van de grootte en capaciteit van de fabriek, zijn er ook interessante mobiele oplossingen, hygiënisch gecertificeerd, gemakkelijk te reinigen en eenvoudig en snel te onderhouden.

Steeds meer producenten kiezen voor deze ‘plug and play’ pompoplossingen. Verder Liquids informeert je graag over de talloze voordelen.

 
Lees Verder
 
 
 
 
 
 
Sina Salim: ‘Hoe vind je de weg naar de markt’

Sina Salim is één van de zes innovatiemakelaars bij Stichting Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) in Gelderland. Als regiomanager voor de regio FoodValley en Noord-Veluwe helpt hij foodbedrijven en andere ondernemers in de regio met hun innovatie op het gebied van Smart Industry en Circulaire Biobased Economie. 

“In de wirwar van financieringsregelingen en samenwerkingsverbanden help ik het MKB om hun innovatie-ambities te realiseren.” 

 
Lees het interview
 
 
 
Sina Salim: ‘Hoe vind je de weg naar de markt’
 
 
 
 
 
3 grote valkuilen bij aanschaf van een ERP pakket
 
 
De 3 grootste valkuilen bij aanschaf van een ERP pakket

Er zijn 3 valkuilen waar veel foodproducenten mee te maken krijgen als ze overstappen op een nieuw ERP systeem. Dit zijn valkuilen die een enorme impact kunnen hebben op je onderneming. Valkuilen die je wilt voorkomen. Valkuilen die je heel eenvoudig kan voorkomen aan de hand van de GRATIS whitepaper van ERP Food Experts. Zorg ervoor dat de overstap naar een nieuw ERP systeem zo smooth mogelijk verloopt. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de partner die aansluit op jouw onderneming en wensen.

 
Lees verder
 
 
 
 
 
Verbouwing Sismatec nadert eindfase
 

Verbouwing Sismatec nadert eindfase

 
 

De afgelopen tijd is Sismatec, leverancier van machines van A-merken voor het bereiden, bewerken, portioneren, vullen, doseren, wegen en verpakken van voedsel en farmaceutische artikelen, behoorlijk uit haar spreekwoordelijke 'jasje gegroeid'. Het bedrijf is momenteel druk bezig met het realiseren van het volledig nieuwe Experience Center én kantoorruimte, die naar verwachting in februari 2022 opgeleverd worden. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Voedselakkoord Westerkwartier krijgt startsein

Vaessen-Schoemaker gaat verder als Vaess

‘Duurzaam voedselsysteem moet hoger op agenda’

Afzetprijzen voedingsindustrie stijgen verder

Feedback: 'Supermarkten blijven te goedkoop vlees aanbieden'

Jan Zandbergen Group bouwt nieuw innovatiecentrum

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden