Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
2 november 2021

 
 
De 3 grootste valkuilen bij aanschaf van een ERP pakket
 

De 3 grootste valkuilen bij aanschaf van een ERP pakket

 
 

Er zijn 3 valkuilen waar veel foodproducenten mee te maken krijgen als ze overstappen op een nieuw ERP systeem. Dit zijn valkuilen die een enorme impact kunnen hebben op je onderneming. Valkuilen die je wilt voorkomen. Valkuilen die je heel eenvoudig kan voorkomen aan de hand van onze GRATIS whitepaper. 

Vul de korte vragenlijst in en ontvang een top 5 van ERP aanbieders die het beste aansluiten op jouw onderneming en op jouw situatie.

Lees verder

 
 
 
 
 
Nieuw concept MAMA’s Maaltijden

Mama’s Maaltijden is ontstaan in de PLUS supermarkt van Serdar Tolenaar in Hillegom. Hij besloot de keuken uit te breiden en kant-en-klaarmaaltijden te gaan verkopen. Rick Hageman, eigenaar van 3 Spar supermarkten proefde de maaltijden, ging direct overstag en overtuigde Serdar om een extra kok aan te nemen. Zo kwamen de maaltijden bij 10 supermarkten in de regio Hillegom in het schap.

Dit voorjaar ging de nieuwe website live. Nu zijn de ultra verse kant-en-klaar maaltijden in het hele land te koop. Estrategy bouwde de webshop.

 
Bekijk de website
 
 
 
Nieuw concept MAMA’s Maaltijden
 
 
 
 
BANNER Winterbarbecue
 
 
 
 
Ethyleenoxide, what’s next?
 
 
Ethyleenoxide, what’s next?

Ethyleenoxide is een veelbesproken onderwerp. Het is de verantwoordelijkheid van de levensmiddelenbedrijven om te zorgen dat hun producten aan de voedselveiligheidseisen voldoen.

Duik met Normec Foodcare in de wereld van ethyleenoxide. In de whitepaper wordt het middel en het gebruik ervan vanuit verschillende invalshoeken belicht. Dit alles met als doel ervan te leren en klaar te zijn voor toekomstige problemen.

 
Download de whitepaper
 
 
 
 
 
 
Van Meines Fishconcepts kiest ReflexBlue

Hoe automatiseer je snel bedrijfsprocessen, maar houd je het systeem eenvoudig om mee te werken? Voor die uitdaging stond Mick van Meines, van Van Meines Fishconcepts. Hij ging de challenge aan en vertrouwt nu op het slimme, doordachte en veilige Cloud ERP-systeem ReflexBlue van ReflexSystems.

Mick: "Klanten vertrouwen op onze service met een hoofdletter S! Het bedrijf groeit hard, daarom is het belangrijk om focus te kiezen. Een goed ERP-systeem helpt ons hierbij.”

 
Lees verder
 
 
 
Van Meines Fishconcepts kiest ReflexBlue
 
 
 
 
 
Afzetprijzen voedingsindustrie stijgen verder
 
 
Afzetprijzen voedingsindustrie stijgen verder

De binnenlandse afzetprijzen van de voedingsindustrie stegen in september 2021 met 11,7 procent. Dit is bijna het dubbele van de prijsstijgingen die in het buitenland werden gerealiseerd (+6,8 procent).

Branches in de voedingsindustrie waar de afzetprijzen in het binnenland ruim meer stegen dan in het buitenland zijn o.a. de visverwerkende industrie, de slachterijen en vleeswarenindustrie en de meelindustrie. Dit blijkt uit een analyse van recente CBS-cijfers door onze redactie.

 
Benieuwd naar de cijfers?
 
 
 
 
 
 
Feedback: 'Supermarkten blijven te goedkoop vlees aanbieden'

Nederlandse supermarkten doen te weinig om hun klimaatimpact te verlagen. Ze benadrukken het reduceren van de CO2-uitstoot in eigen winkels en transport, maar 95% van de emissies komt uit de productieketen. Een derde daarvan wordt veroorzaakt door de productie van vlees en zuivel. AH en Jumbo worden transparant over hun vleesverkoop, maar geen een supermarkt heeft een plan om de vlees- en zuivel verkoop te verminderen. Dit concludeert campagneorganisatie Feedback in een nieuw rapport.

 
Bekijk het raport
 
 
 
Feedback: 'Supermarkten blijven te goedkoop vlees aanbieden'
 
 
 
 
 
De fysieke wereld is nog lang niet afgeschreven…
 
 
De fysieke wereld is nog lang niet afgeschreven…

De retailbranche is volop in beweging. En niet alleen door de covid-effecten. Natuurlijk willen winkels en producenten de consument blijven plezieren en tevreden uit de winkel laten gaan. Ook moeten producten nog steeds efficiënt en snel van producent naar consument gaan. Maar de manier waarop dit gebeurt verandert snel. Tijdens INTERVISIE op 23 nov. a.s., dat plaatsvindt in de nieuwste retailhotspot Westfield Mall of the Netherlands zoomen we in op nieuwe mogelijkheden, consumententrends en praktijkvoorbeelden van buitenlandse én binnenlandse retailers.

 
www.retailintervisie.nl
 
 
 
 
 
Forse daling vleesconsumptie in 2020
 

Forse daling vleesconsumptie in 2020

 
 

Vorig jaar daalde het vleesverbruik met 1,9 kilo per persoon ten opzichte van 2019. Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland ligt in 2020 op 75,9 kg. Dit blijkt uit berekeningen van Wageningen University & Research in opdracht gemaakt voor Wakker Dier. Dit is de grootste daling en het laagste niveau in de cijferreeks die teruggaat tot 2005.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Jan Zandbergen Group bouwt nieuw innovatiecentrum

Supermarkten realiseren flinke energiebesparingen

Forse groei aantal bedrijven voedingsindustrie

Nutreco en Mosa Meat willen kostprijs kweekvlees verlagen

Sappiger en gezonder vegavlees door verhitting soja-eiwit

Verwaarden van reststromen uit uibewerking

Britse wetgeving allergenen-labeling aangescherpt

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden