Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
19 oktober 2021

 
 
Smart Industry: Stop met brandjes blussen!
 

Smart Industry: Stop met brandjes blussen!

 
 

Onze voedselproductie moet duurzamer en in 2050 volledig circulair zijn, maar ook gezonder, veiliger en transparanter. Om die doelen te bereiken, moeten we slimmer produceren. Digitalisering is daarbij onmisbaar. Zonder data en maximale connectiviteit geen ‘Smart Industry’. Aan de slag dus! Maar hoe…?
Vakblad Voedingsindustrie praat erover met Holland Robotics, CSB-System en GEA Group.

Lees het complete artikel

 
 
 
 
 
Zacht fruit van BerryWorld veilig de wereld in

Succes valt of staat vaak bij het kunnen inspelen op een veranderende vraag. Dat geldt ook voor BerryWorld. Het fruitbedrijf levert wekelijks tonnen bramen, frambozen, blauwe bessen en aardbeien aan de retail. Een tiental verpakkingslijnen maakt dat mogelijk. Een elfde is in bestelling.

Naast de gewenste plasticreductie, was er vanuit de markt vraag naar een betere bescherming van het fruit. De keuze viel daarom op het gebruik van heatfolie en 2 verpakkingslijnen van het merk Proseal. Leverancier van de lijnen is Sismatec, dat Proseal al zo’n 15 jaar vertegenwoordigt.

 
Lees verder
 
 
 
Zacht fruit van BerryWorld veilig de wereld in
 
 
 
 
 
Vitale foodsector, ook na turbulent coronajaar
 
 
Vitale foodsector, ook na turbulent coronajaar

De levensmiddelenindustrie blijft een stabiele factor voor de Nederlandse economie. Dit ondanks het feit dat de Brexit en de coronapandemie in 2020 voor een ongekend turbulent jaar zorgen. Dit blijkt uit de Monitor Levensmiddelenindustrie 2021, die de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) donderdag 14 oktober tijdens haar Jaarbijeenkomst presenteerde. 

 
Bekijk de Monitor
 
 
 
 
 
DELAWARE BANNER
 
 
 
 
RVS-robot doet intrede in branche

Beperkte materiaalkeuze maakt robotisering in de voedingsindustrie een uitdaging. Twee medewerkers van Jansen Techniek lieten zich niet uit het veld slaan en ontwikkelden R-OP, een unieke pick & place robot die een draaitafel en persoon vervangt. 

Hij is nooit ziek, doet zonder morren en pauze urenlang dezelfde handeling en laat zich makkelijk verplaatsen. R-OP (afkorting van Robotische OPerator) is de nieuwste telg van Jansen Techniek. Het Puttense bedrijf biedt vooruitstrevende, technische oplossingen voor de hele voedingsindustrie.

 
Ontmoet R-OP
 
 
 
RVS-robot doet intrede in branche
 
 
 
 
 
Prijzen voeding omhoog door hoge gasprijs
 
 
Prijzen voeding omhoog door hoge gasprijs

Ondernemers hebben last van de fors gestegen tarieven voor gas en elektriciteit. Bedrijven die variabele energietarieven betalen krijgen direct de fors gestegen tarieven voor de kiezen, blijkt uit een rapport van ABN AMRO.

Diverse sectoren binnen de voedingsindustrie zijn gevoelig voor de hogere energietarieven, omdat foodproducenten gebruik maken van energie voor warmte die nodig is in het verwerkingsproces zoals bij zuivel of bakkerijen, of juist voor het koelen of invriezen van producten, zoals friet. 

 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Top Tien Foodtrends 2022: Planeet is prioriteit

Consumenten beschouwen de gezondheid van de planeet nu als hun grootste zorg, belang voor planeet gaat daarmee de persoonlijke gezondheid voorbij, die de afgelopen jaren de hoogste prioriteit had. Volgens Innova Market Insights is de universele vraag naar vertrouwen in een duurzame toekomst de grootste drijfveer voor het consumentengedrag in 2022. Benieuwd naar de 10 trends?

 
Ontdek de trends
 
 
 
Top Tien Foodtrends 2022: Planeet is prioriteit
 
 
 
 
Onbegrensde creativiteit
 

Onbegrensde creativiteit?

 
 

In een vorige baan ontwikkelde ik ooit samen met een klein team een robot die in staat was zeer complexe mens-bewegingen na te bootsen; het type robot dat gebruikt wordt in de auto-industrie. De hele analyse was van begin tot eind geautomatiseerd. Dus tot en met het checken van de controlesample, waarbij -na goedkeuring door het systeem- de hele serie werd vrijgegeven. Het systeem nam tijdens het werken beslissingen op basis van ingegeven parameters. Dat was 20 jaar geleden...

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Sina Salim: ‘Hoe vind je de weg naar de markt’

Familiebedrijf DECO Frites: Verpakken draagt bij aan de service richting klant

Supermarkten zetten flinke stappen op het gebied van IMVO

Innovatieve komkommertelers

Onderzoek NIZO: Fermentatie kan smaak plant-based eiwitten verbeteren

NEN zoekt experts voor normcommissie plant-based foods

Foodvalley NL: Nieuwe sensoren verbeteren kwaliteit verse producten

Ambities CBL ‘Duurzaam Verpakken’ concreet

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden