Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
5 oktober 2021

 
 
De drijvende kracht van eendenkroos
 

De drijvende kracht van eendenkroos

 
 

Een plantaardig dieet en duurzamer dieet; iedereen lijkt ermee bezig. Het aanbod en de diversiteit neemt toe: zowel in producten als in ingrediënten. Nieuwe eiwitten, met nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd aan de toolbox van de productontwikkelaar. Zit het veelzijdige ‘RuBisCO’ straks ook in deze toolbox? Wageningen Food & Biobased Research deed onderzoek.

Lees verder

 
 
 
 
 
Complex foodbedrijf met standaard automatisering

De Future Food Group in Oss is onderdeel van de Jan Zandbergen Group uit Veenendaal. Een bedrijf waar voorheen de focus lag op vleesproductie, maar nu ook op plantaardig en hybride. De productontwikkeling is dan ook voor 80-90% daarop gericht. Voor een complex productiebedrijf met een continue stroom van nieuwe foodconcepten, producten én klanten is een automatiseringssysteem voor beheersing van informatiestromen uitermate belangrijk. De Future Food Group vond borging bij het standaard ERP-pakket van ReflexSystems.

 
Lees verder
 
 
 
Complex foodbedrijf met standaard automatisering
 
 
 
 
DELAWARE BANNER
 
 
 
 
Webinar voedselverspilling
 
 
Webinar voedselverspilling

Een te korte houdbaarheid leidt vaak tot voedselverspilling en dat is niet duurzaam. Tijdens het webinar bespreekt Normec Foodcare het spanningsveld tussen duurzaamheid en houdbaarheid.

Neem deel aan de zoektocht naar het beste van deze twee werelden en leer wat jij kunt doen.

 
Bekijk het webinar
 
 
 
 
 
 
Visconsumptie in Nederland stabiel gebleven

Het grote aantal Nederlanders dat al viseter is, is het afgelopen jaar verder gestegen. In totaal is 162.7 miljoen kilo aan vis, schaal- en schelpdieren gegeten. De consumptie per persoon komt hiermee op 9,3 kilogram. Dit meldt het Nederlands Visbureau.

Het feit dat vis door de meeste Nederlanders al jaren wordt gezien als gezond, lekker en afwisselend, heeft ertoe geleid dat meer mensen gedurende afgelopen jaar vaker kozen voor vis, schaal- en schelpdieren.

 
Lees verder
 
 
 
Visconsumptie in Nederland stabiel gebleven
 
 
 
 
 
Verderair HI-CLEAN hygiënische membraanpompen
 
 
Verderair HI-CLEAN hygiënische membraanpompen

Verderair HI-CLEAN pompen zijn ontworpen voor gebruik in hygiënische en cosmetische toepassingen en in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld voor vruchtensiropen, concentraten, sauzen en cosmetische crèmes. Deze pompen zijn verkrijgbaar met DIN 11851 of Tri-Clamp-aansluitingen en zijn eenvoudig met de hand te reinigen (door demontage). De pomp kan tot 8,8 m aanzuiglift creëren, heeft zelfaanzuigend vermogen en kan drooglopen zonder de pomp te beschadigen. De pomp is ook leverbaar in EODD (elektrisch aangedreven) uitvoering.

 
Lees Verder
 
 
 
 
 
 
Hoe start je met MAP verpakken?

Air Liquide is gepassioneerd door de technologie van MAP en ondersteunt professionals bij de implementatie van het gasverpakkingsproces en bij het leveren van gekeurde gassen voor voedselbehandeling. Ontdek in het gratis eBook de business cases van de foodproducerende bedrijven die het gasverpakken met voedselveilige gassen al hebben geïmplementeerd. 

 
Lees het volledige artikel
 
 
 
Hoe start je met MAP verpakken?
 
 
 
 
 
Diviande wint Publieksprijs Regio FoodValley
 
 
Diviande wint Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande heeft op woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley ontvangen.

Het concept van Diviande, waarbij restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen wordt gebruikt voor de productie van gezonde, smakelijke ‘hybride’ roerbakreepjes, overtuigde het publiek om voor deze innovatie te kiezen.

 
Lees verder
 
 
 
 
 
AH publiceert boek ‘Samen op weg naar beter eten'
 

AH publiceert boek ‘Samen op weg naar beter eten'

 
 

“Met elkaar kunnen we – figuurlijk – onze wereld mooier eten.” Dat schrijft CEO Marit van Egmond van Albert Heijn in het boek Samen op weg naar beter eten, dat op 5 oktober is verschenen. “De afgelopen tijd is de aandacht voor voeding, wat het met je doet, wat het betekent voor de maatschappij en de impact op de planeet, sterk toegenomen."

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

LT Foods kiest voor de uitgebreide food kennis van delaware!

Lancering plantbased voedingsmerk 'The Simple Root' 

Nieuwe richtlijn voor zuivelexport naar Rusland

TNO-Research basis voor WHO/FAO-advies over grenzen bij allergenen

Greiner ontwikkelt zelf-scheidende beker

7% meer besteed aan duurzaam voedsel in 2020

 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden