Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
28 september 2021

 
 
Het is spitsuur in eiwitland
 

Het is spitsuur in eiwitland

 
 

Het kan niemand ontgaan zijn: eiwitten staan, zonder overdrijving, in het middelpunt van de belangstelling. Uit duurzame eiwitten maken we steeds meer ‘vleesvervangers’. De eiwitten daarin zijn gestructureerd middels extrusie; nodig om de ‘bite’ van vlees zo goed mogelijk na te bootsen. Nu is de vraag of zulke gestructureerde eiwitten wel goed verteerbaar zijn en ons van de nodige aminozuren voorzien? En is dat vergelijkbaar met de originele vleesproducten? Experts van Wageningen Food & Biobased Research doen onderzoek.

Lees verder

 
 
 
 
 
Greiner ontwikkelt zelf-scheidende beker

Een innovatieve ontwikkeling van Greiner Packaging zorgt voor een revolutie in de recycleerbaarheid van karton-kunststofcombinaties. Voorheen was het volledig afhankelijk van de medewerking van de consument om het afval correct te sorteren. Maar met K3® r100 scheiden de kartonnen wikkel en de plastic beker zich nu helemaal vanzelf op weg naar de recyclage. Dit maakt de verpakkingsoplossing ideaal voor recycling.

 
Lees meer
 
 
 
Greiner ontwikkelt zelf-scheidende beker
 
 
 
 
DE KONINGH BANNER
 
 
 
 
Toekomstbestendige stoomproductie
 
 
Toekomstbestendige stoomproductie

Je kunt er niet omheen, op alle aspecten wordt er gekeken hoe het groener, duurzamer of circulair kan. Daardoor worden nieuwe bedrijventerreinen steeds vaker gasloos opgeleverd en worden al bestaande terreinen zoveel mogelijk klimaatneutraal gemaakt. Wat heeft dit voor gevolgen voor het gebruik van stoom? 

In 2050 moet iedereen, ook het bedrijfsleven, klimaatneutraal zijn. Dat betekent afscheid nemen van fossiele brandstoffen, in elk geval binnen 30 jaar.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Sluit je ook aan bij delaware discover week 2021

Markeer het alvast in je agenda: 3 en 4 november 2021! Ook dit jaar organiseert delaware met trots en enthousiasme de delaware discover week. Hierbij trakteert het bedrijf je op spetterende delaware discover talks, waarbij de host, Annemarie van Campen, boeiende gasten ontvangt die inspiratie, kennis en cases met je delen.

'Maak kennis met actuele thema’s, bevlogen gasten en bruisende organisaties tijdens de delaware discover week 2021!'

 
Ontdek delaware discover week
 
 
 
Sluit je ook aan bij delaware discover week 2021
 
 
 
 
APTEAN BANNER
 
 
 
 
TNO-research basis voor WHO/FAO-advies grenzen allergenen
 
 
TNO-research basis voor WHO/FAO-advies over grenzen bij allergenen

De WHO/FAO heeft normen geadviseerd voor het waarschuwen voor mogelijke onbedoelde aanwezigheid van allergenen in voeding. Deze normen kunnen potentieel levensgevaarlijke situaties voor voedsel-allergische consumenten helpen voorkomen en de kwaliteit van leven van mensen met een voedselallergie en hun omgeving aanzienlijk verbeteren. Onderzoek van TNO naar de gevoeligheid van personen met een voedselallergie vormde de basis voor dit wetenschappelijke advies.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
GEA New Food - Team NL: specialismen samengebracht

Van hoogwaardige winning en verwerking van plantaardige eiwitten tot de productie en gekoelde opslag van vegetarische producten en dranken. GEA heeft er de technologie voor in huis. Alle specialistische kennis en ervaring op dit gebied hebben wij nu samengebracht in het New Food – Team NL. Hierdoor heb je direct toegang tot onze expertise. Neem contact op met onze specialisten en laat je vrijblijvend adviseren: 

 
Give peas a chance
 
 
 
GEA New Food - Team NL: specialismen samengebracht
 
 
 
 
 
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst
 
 
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor in Woerden. Verbouwen is de kans om het kantoorgebouw te verduurzamen: “We gaan van het gas af en stappen over op warmtepompen, zonnepanelen en ledverlichting. Verder krijgt het pand een nieuw, corona-proof, luchtbehandelingssysteem. Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.” En de dienstverlening gaat onverminderd door.

 
Lees verder
 
 
 
 
 
Food100 Foodhelden 2021 bekendgemaakt
 

Food100 Foodhelden 2021 bekendgemaakt

 
 

Op het World Food Center-terrein in Ede zijn op 20 september de Foodhelden van 2021 bekendgemaakt: de 6 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van 2021. Zij werden vanwege hun goede verdiensten ter verbetering van het voedselsysteem door de jury uitgekozen uit de Food100. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

7% meer besteed aan duurzaam voedsel in 2020

4 op 5 Nederlanders wil meer plantaardig aanbod

Complex foodbedrijf met standaard automatisering

Zweistra op weg naar clean label

Revolutionaire bacterieremmende verpakking

Mindyourmeat; Nieuwe lijn van 'De Nieuwe Slager'

Luchtdeuren Prodoor beter voor milieu en budget

 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden