Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
21 september 2021

 
 
Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie
 

Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie

 
 

Een halvering van de dierlijke consumptie in 2040, met die ambitie is ProVeg Nederland een samenwerking aangegaan met LIVEKINDLY Collective, dat beschikt over zeven merken van vleesopvolgers én een wereldwijd mediaplatform. Veerle Vrindts (ProVeg) en Kees Kruythoff (LIVEKINDLY) kunnen niet wachten om de wereld plantbased te maken. De tijd is er rijp voor, zeggen ze. ‘Want steeds meer mensen vragen zich af, waarom eten we eigenlijk dieren? Dat creëert ruimte voor disruptie.’ In een gesprek met Vakblad Voedingsindustrie leggen Vrindts en Kruythoff uit hoe ze die disruptie denken te gaan veroorzaken.

Lees verder

 
 
 
 
 
40 jaar reinigingstechniek; LETS komt naar ú toe

LETS bv uit Dronten, gespecialiseerd in reinigingstechnieken voor de voedingsindustrie, viert feest: dit jaar bestaat het bedrijf 40 jaar. Met een nieuwe directie aan het roer, bouwt het bedrijf verder op de solide en succesvolle basis. 

Bartelt Leeffers: “Mijn vader begon in 1981 met LETS bv vanuit de schuur achter ons huis. Toen die ruimte te klein werd, kocht hij er een paardentrailer bij. Daarin werden machines gemonteerd waarmee hij de bedrijven langsging, voor demonstraties. Nu, 40 jaar later herhalen we deze actie. In een modern jasje vanzelfsprekend!”

 
Lees verder
 
 
 
40 jaar reinigingstechniek; LETS komt naar ú toe
 
 
 
 
DELAWARE BANNER
 
 
 
 
SEnS: een verstandige keuze
 
 
SEnS: een verstandige keuze

Het klimaat staat onder druk. Het is meer dan ooit de tijd om slim met energie om te gaan. Samen uw energieverbruik tot wel 30% verlagen en uw CO2-uitstoot en operationele kosten aanzienlijk terugdringen? Onze expertise in zowel procestechnologie als koude- en verwarmingstechnologie (warmtepompen) maakt het mogelijk. GEA’s Sustainable Energy Solutions (SEnS) is al in vele projecten succesvol toegepast, wereldwijd maar ook in Nederland. Lees de ervaringen van onze klanten.

 
Benieuwd naar de ervaringen?
 
 
 
 
 
 
Stijgende lijn omzet voedingsindustrie onderbroken

De omzet van de voedingsindustrie was in juli dit jaar 5 procent hoger dan in juli vorig jaar. De stijgende lijn van alsmaar oplopende groeipercentages vanaf januari 2021, is daarmee voorlopig tot stilstand gekomen, zo blijkt uit een analyse door onze redactie van recente cijfers van CBS. 

De omzetstijging van de voedingsindustrie was in juli gevoelig lager dan in juni toen de groei 11,4 procent bedroeg. De terugval in groei in juli wordt vooral veroorzaakt door beperkte groei van de binnenlandse omzet.

 
Lees verder
 
 
 
Stijgende lijn omzet voedingsindustrie onderbroken
 
 
 
 
 
Luchtdeuren Prodoor beter voor milieu en budget
 
 
Luchtdeuren Prodoor beter voor milieu en budget

Het aanbrengen van luchtdeuren in de panden van Hanos levert het bedrijf veel voordelen op. Niet alleen blijven de verschillende productie- en klantruimtes op de juiste temperatuur. Ook zorgen de luchtscheidingen voor 50% minder energieverbruik. Goed voor milieu en portemonnee.

Hanos is zeer te spreken over de inzet van luchtdeuren. Het bedrijf maakt al geruime tijd gebruik van deze luchtdeuren en heeft er veel ervaring mee opgebouwd. Wat zijn de voordelen voor het functioneren van de panden van Hanos?

 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Overname Vonk Vleeswaren door Homeko-Hoefsmit

Homeko-Hoefsmit B.V., een producent van kwaliteitsvlees, vleeswaren, snacks en toebereide producten, gaat zich uitbreiden door een overname van de activiteiten van Vonk Vleeswaren B.V. (producent van kwalitatieve vleeswaren).

“Vonk Vleeswaren heeft in Homeko-Hoefsmit een passende partij gevonden die de werkzaamheden zal voortzetten, de Vonk is overgeslagen.”

 
Lees verder
 
 
 
Overname Vonk Vleeswaren door Homeko-Hoefsmit
 
 
 
 
Pieter Vos: Wat de boer niet kent…
 

Pieter Vos: Wat de boer niet kent…

 
 

Elke cultuur heeft zo haar eigen gewoontes; ook eetculturen verschillen. Wereldwijd zijn de verschillen op het eerste gezicht enorm. Toch leveren de ingrediënten overal kennelijk voldoende bouwstoffen, vitaminen en mineralen om gezond te kunnen leven. Inzoomend op de menu’s zie je dat -hoe verschillend de smaken ook zijn- er een basis is: ons dieet bestaat uit vetten, eiwitten en koolhydraten.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

HAS Hogeschool start eerste Brabantse HBO Voedselverspillingschallenge

WUR ontdekt 20 onbekende illegale stoffen bij voedingssupplementen

Verspillingsvrije week 2021 gaf perspectief

DSM stapt met Meatable in kweekvlees

Grolsch komt met kartonnen blikverpakking

Nieuwe ewitopties; waar staan we?

Desinfectie effectief tegen álle micro-organismen

Ondernemers over de voedingssector na corona

Kruip in de huid van de shopper

Het is spitsuur in eiwitland

 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden