Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
14 september 2021

 
 
Nieuwe eiwitopties; waar staan we?
 

Nieuwe eiwitopties; waar staan we?

 
 

We praten met drie gepassioneerde ‘nieuwe’ eiwitleveranciers: Seamore, Protifarm en Schouten Europe over de stijgende consumptie van vlees-, vis en zuivelvervangers. Ook de verkoopwaarde in Nederland groeit. De afgelopen twee jaar zelfs met 50% (Nielsen). Waar liggen kansen? Wat zijn de uitdagingen? 

Lees verder

 
 
 
 
 
Zweistra op weg naar een clean label

Voedingsmiddelen zo lang mogelijk vers, veilig en aantrekkelijk houden volgens de regels, zónder concessies te doen aan de smaak; het is een uitdaging waarvoor producenten zich regelmatig geplaatst zien. Zo ook in de vleesindustrie. Toevoegingen maken een hoop mogelijk. “Maar die hebben, ondanks de noodzaak ervan, in feite niets met het oorspronkelijke product te maken”, zegt Henk Zweistra, directeur en eigenaar van Zweistra Vlees & Vleeswaren in Leerdam.

 
Lees meer
 
 
 
Zweistra op weg naar een clean label
 
 
 
 
APTEAN BANNER
 
 
 
 
Erwten als plantbased
 
 
Give peas a chance!

Wil je de groeiende markt voor eiwit- en vleesvervangers ook bijhouden? Het proces van optimale eiwitwinning tot de creatie van ‘new food’ is en blijft een uitdaging.

Lees hoe het ‘New Food – Team NL’ van GEA, startende en gevestigde merken helpt bij hun overgang naar plantaardig voedsel met ongeëvenaarde expertise en onze ‘test before you invest’-aanpak.

 
Meer weten over onze aanpak?
 
 
 
 
 
 
RIDLV pleit voor gezondheid in drievoud

Omdat het voedselsysteem steeds meer bijdraagt aan een zieker wordende planeet en aan zieke mensen, is het toe aan een nieuw paradigma. De Wetenschappelijke Raad voor Integrale en Duurzame Landbouw en Voeding pleit voor een fundamentele paradigmashift van lage voedselprijzen en korte-termijnefficiëntie naar een systeem dat gezondheid vooropstelt. Oftewel; Gezondheid in drievoud voor planeet, consument en boer.

 
Lees verder
 
 
 
RIDLV pleit voor gezondheid in drievoud
 
 
 
 
 
Minimaliseren van voedselverspilling
 
 
Minimaliseren van voedselverspilling

Voedselverspilling is een hardnekkig probleem voor iedere partij in de keten. In de whitepaper ‘Minimaliseren van voedselverspilling’ onderzoekt Normec Foodcare duurzaamheid en houdbaarheid in relatie tot voedselveiligheid en het spanningsveld daartussen. Ook belichten we mogelijkheden die bijdragen aan duurzaamheid door voedselverspilling te voorkomen.

 
Download de whitepaper >
 
 
 
 
 
 
CBL lanceert website ‘Wat zit er in jouw winkelmandje?’

Sta je weleens stil bij de producten die je in je winkelmandje doet? Dat zouden we eens wat meer moeten doen. Want de producten die jij koopt, komen niet zomaar in de winkel. Daar komt heel wat bij kijken.

Op winkelmandje.cbl.nl geeft het CBL toelichting op de tien meest verkochte producten in de supermarkt. Op de website vind je een interactief winkelmandje met de tien meest verkochte producten. Per product wordt toegelicht wat er achter de schermen allemaal speelt. 

 
Lees verder
 
 
 
CBL lanceert website ‘Wat zit er in jouw winkelmandje?’
 
 
 
 
 
Duurzaam verpakken met Repak
 
 
Duurzaam verpakken met Repak

Om onze wereld ook voor volgende generaties leefbaar te houden, bestaat er een grote druk uit de samenleving op zowel producenten van levensmiddelen als op retailers om de hoeveelheid plastic verpakkingsmaterialen terug te brengen.

In samenwerking met geselecteerde partners biedt Repak een aantal duurzame verpakkingsconcepten, waarbij het plasticaandeel aanzienlijk verminderd is.

 
Benieuwd naar de concepten?
 
 
 
 
 
Column Judith
 

Grenzeloos

 
 

Ik train weer eens voor een marathon. Zou die van Rotterdam dit najaar wél doorgaan? Zal ik een goede tijd lopen? Tijdens de lange duurlopen experimenteer ik met sportgelletjes. Van welke word ik niet misselijk? Welke kan ik goed verteren en geven voldoende energie voor de volgende 20 kilometer? Bij de intervaltrainingen zoek ik mijn grenzen op. Spoor ik mezelf aan nog een tikkeltje harder te lopen, dwars door de verzuring heen. Niet opgeven. Doorgaan. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Revolutionaire bacterieremmende verpakking

Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie

Complex foodbedrijf met standaard automatisering

De drijvende kracht van eendenkroos

Een lekkere vegan kaas

 

Lees gratis de complete online editie van vakblad Voedingsindustrie september,  thema: vlees-, vis en zuivelvervangers 

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden