Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
Special Edition

 
 
Best practices voor de detectie van productverontreinigingen
 

De grootste verpakkingsbeurs van de Benelux is terug

 
 

Op 8 & 9 september 2021 keert Empack terug naar Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Het grote aantal exposanten, topsprekers uit de verpakkingsindustrie en een rijk programma maken Empack een must visit. De urgentie om de beurs te bezoeken is groter dan ooit tevoren en wordt gevoed door recente  brancheontwikkelingen. Actuele topics zoals de compensatie van CO2, het gebruik van hernieuwbare materialen, de optimalisatie van het verpakkingsproces en de nieuwe richtlijnen voor onder andere Single-Use Plastic staan centraal.

Heb jij een verpakkingsuitdaging? Schrijf je nu in.

 
 
 
 
 
Kickstart - ‘Goedemorgen Empack’

Fonkelnieuw deze editie is de kickstart. Tijdens deze aftrap wordt het laatste nieuws over actuele verpakkingsthema’s besproken onder begeleiding van een dagvoorzitter. Op 8 september lanceert het KIDV zijn nieuwste tool: de Sustainable Packaging Compass. Hiermee kunnen bedrijven hun verpakkingen doorrekenen op recyclebaarheid, circulariteit én milieu-impact. Op 9 september wordt vervolg gegeven aan de dialoog over SUP-wetgeving in een paneldiscussie. Experts van Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en het bedrijfsleven.

 
Bekijk het programma
 
 
 
Kickstart - ‘Goedemorgen Empack’
 
 
 
 
 
Experts voorspellen de toekomst van verpakken
 
 
Experts voorspellen de toekomst van verpakken

Een bezoek aan Empack levert professionals talloze tips en tricks op om hun bedrijf een boost te geven met het advies van gerenommeerde sprekers, partners en exposanten op de beursvloer.

In samenwerking met Brightlands Campus Chemelot, KIDV en NRK Verpakkingen is een uitgebreid kennisprogramma ontwikkeld. Sprekers van toonaangevende partijen als McDonalds, Heineken, Albert-Heijn, Sabic, KIVO Plastic Verpakkingen en TNO staan klaar om hun kennis te delen aan de hand van succesverhalen en casestudies.

 
Bekijk welke experts erbij zijn
 
 
 
 
 
 
Seinen op groen voor voedingsindustrie

De hoogste omzetstijging in acht jaar en goede omzet-, order- en prijsverwachtingen. Groei van de personeelssterkte, toename van het aantal bedrijven, weinig faillissementen en verdere verbetering van het economisch klimaat.

Dit zijn de actuele trends voor de voedingsindustrie, blijkt uit een analyse van recente CBS-cijfers door onze redactie.

 
Lees meer
 
 
 
Seinen op groen voor voedingsindustrie
 
 
 
 
 
Valkuilen bij overstap naar veganistisch dieet
 
 
Valkuilen bij overstap naar veganistisch dieet

Bij de productie van vleesvervangers ligt bij producenten de nadruk vooral op het vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige eiwitten en minder op een gezonde samenstelling van het product, ontdekte Ciaran Forde, hoogleraar bij Wageningen University.

Zijn conclusie is dat diëten die veel plantaardige vlees- en zuivelalternatieven bevatten, vaak hogere niveaus van suiker, vet en zout en lagere niveaus van vezels, mineralen en vitamines bevatten dan in de andere diëten.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
De effecten van herkomstaanduiding vleesproducten

Verplichte aanduiding van het land van herkomst op het etiket van een vleesproduct blijkt zinvol voor consumenten en heeft geen grote impact op de vleesketen, dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie.

Consumenten vinden het land van oorsprong belangrijke informatie bij aankoop. Er is geen twijfel over de juistheid van de informatie met betrekking tot de etiketteringsdefinities, maar het inzicht van de consument in deze definities is beperkt, waardoor er twijfels zijn over de interpretatie van de consument.

 
Lees meer
 
 
 
De effecten van herkomstaanduiding vleesproducten
 
 
 
 
Aantal webshops in voeding gaat door het dak
 

Aantal webshops in voeding gaat door het dak

 
 

Door corona shoppen we massaal online. Logisch ook dat het aantal nieuwe webshops door het dak gaat. Het aantal nieuwe webshops in voeding groeide in 2021 het snelst met 39% (van 4.660 naar 6.500). Onder de nieuwe online winkeliers zien we specialisten in macarons en kaas. Zelfs aardappels worden met een paar klikken bij je thuisbezorgd.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie.nl

 
 
 
 

Voedingsingrediënt op basis van krekels veilig

Kansen in een snel veranderende foodmarkt

45% voorverpakte voeding niet gelijk aan gewicht op etiket

Plant-based food markt goed voor $162 miljard in 2030

Food100 van 2021 is bekend

9 mythes over plantaardig eten

 
 
 
 
 

©2021 Deze nieuwsbrief is tot stand gekomen door samenwerking van Mettler Toledo met Vakblad Voedingsindustrie.  Een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden