Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
10 augustus 2021

 
 
Top 9 mythes over plantaardig eten
 

Top 9 mythes over plantaardig eten

 
 

Er bestaan in Nederland nog veel misvattingen over plantaardig eten. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Upfield. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd sterk bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%). Anderen hebben de indruk dat een plantaardig dieet tot ijzertekort leidt, niet genoeg energie levert en niet samengaat met sport.

Lees verder

 
 
 
 
 
Bakkerijbranche trapt monitoring voedselverspilling af

Onder de leden van de NVB is grote bereidheid om voedselverspilling tegen te gaan. Brood is één van de meest verspilde voedselproducten in Nederland. De NVB is daarom gestart met het inrichten van (zelf)monitoring. De resultaten van de eerste tests zijn gepresenteerd aan de leden en al meerdere bedrijven meldden zich vervolgens aan voor deelname. De bedrijven gebruiken hiervoor een monitoringsformat dat door Wageningen University & Research en Samen Tegen Voedselverspilling is ontwikkeld.

 
Lees meer
 
 
 
Bakkerijbranche trapt monitoring voedselverspilling af
 
 
 
 
 
Zien we jou op Empack Den Bosch 2021?
 
 
Zien we jou op Empack Den Bosch 2021?

Op 8 & 9 september 2021 staan Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch in het teken van de toekomst van verpakken. Exposanten van toonaangevende bedrijven staan klaar om jou te adviseren over de optimalisatie van het verpakkingsproces. Het theater is gevuld met vele lezingen over thema’s als de compensatie van CO2, het gebruik van hernieuwbare materialen, de nieuwe richtlijnen voor Single-Use Plastics. Sprekers van o.a. Brightlands, Heineken, Albert-Heijn, Sabic, KIVO Verpakkingen en TNO kijken ernaar uit jou van nieuwe kennis te voorzien. Zien we je op 8 & 9 september?

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Kunnen we kweekvlees vertrouwen?

Kweekvlees lijkt de wereld te gaan veroveren. Als zo’n nieuw product de markt op gaat moeten consumenten erop kunnen vertrouwen dat dit voldoet aan alle Europese wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid.

Onderzoek door Linsay Ketelings van het Food Claims Centre Venlo van de Universiteit Maastricht bevestigt dat er op dit gebied nog open vragen zijn.

 
Lees meer
 
 
 
Kunnen we kweekvlees vertrouwen?
 
 
 
 
 
Innovatie bij verwerking restcoquilles
 
 
Innovatie bij verwerking restcoquilles

Tijdens een proeverij in de keuken van Kitchen Republic in Amsterdam maakte een select gezelschap kennis met de eerste door chefs ontwikkelde producten met restcoquilles. De serie conceptproducten is de eerste stap in de samenwerking tussen IntelligentFood en Maxima Seafood in de verwerking van de restcoquilles. De proeverij bestond uit een sambal, vijf verschillende sauzen en dumplings, allemaal met coquilles als smaakmaker of ingrediënt. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
Nederlanders blijven meer groenten en fruit kopen
 

Nederlanders blijven meer groenten en fruit kopen

 
 

De toegenomen interesse in groenten en fruit van Nederlandse consumenten zet in 2021 door. Van januari tot eind juni kochten huishoudens 4 procent meer verse groenten en 3 procent meer fruit dan een jaar geleden.

De consumentenaankopen van het hele assortiment groenten en fruit groeide gemiddeld met vier procent.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Vleesindustrie levert 7,7% meer varkensvlees

Aantal foodbedrijven groeit sterk

Beurzen in food

Zeelandse veldbonenketen succesvol

Nederlander noemt zich echte vleeseter

'Heffing die terug gaat naar veehouder kan effectief zijn'

 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden