Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
20 juli 2021

 
 
‘Heffing die terug gaat naar veehouder kan effectief zijn’
 

‘Heffing die terug gaat naar veehouder kan effectief zijn’

 
 

De opbrengst van een heffing op vleesproducten die door de overheid wordt teruggesluisd naar veehouders kan onder goede voorwaarden de veehouderijsector verduurzamen. Maar om doeltreffend te zijn, moeten ook ketenarrangementen zoals het Beter Leven keurmerk en duurzame subsidies worden ingezet. Ook is een goede samenwerking tussen de overheid en de sector cruciaal. Dat blijkt uit onderzoek van WUR.

Lees verder

 
 
 
 
 
Zeelandse veldbonenketen succesvol

In Zeeland is vanaf 2016 de eerste gesloten Nederlandse eiwitketen op basis van veldbonen opgezet. De projecten worden dit najaar afgerond. Donderdag 22 juli wordt vast de balans opgemaakt; met een bezoek aan een perceel met veldbonen bij Colijnsplaat en aan de textureringsfabriek van Meatless in Goes.

De voedingsmiddelenindustrie zoekt meer en meer naar duurzamere wegen om smaakvolle voedingsmiddelen te produceren. Daarbij staat de wens om regionaal geteelde plantaardige eiwitten te verwerken tot voedsel hoog op de prioriteitenlijst.Veredeling en teeltstudie hebben geleid tot een opbrengst van 8.000 kilo bonen per hectare, goed voor circa 2.500 kilo eiwit.

 
Lees meer
 
 
 
Zeelandse veldbonenketen succesvol
 
 
 
 
 
Carrefour lanceert Voedseltransitie Pact op Belgisch niveau
 
 
Carrefour lanceert Voedseltransitie Pact op Belgisch niveau

Carrefour voert een Pact voor de voedseltransitie in, met als doel haar leveranciers van nationale merken samen te brengen en samen de kans aan te grijpen om de gewoonten van de consument te veranderen. Er gaan steeds meer stemmen op voor gezondere en milieuvriendelijkere voeding, die voor iedereen toegankelijk blijft. Carrefour deelt deze overtuiging en heeft de ambitie om de leider te zijn van de voedseltransitie.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Nederlander noemt zich ‘echte vleeseter’

Een grote meerderheid van de Nederlanders (69%) ziet zichzelf als ‘een echte vleeseter’. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van het Voedingscentrum. Ruim een kwart (27%) bestempelt zichzelf als flexitariër; zij eten 2 of meer dagen per week geen vlees. Slechts 4% beschouwt zichzelf als vegetariër of veganist.

Driekwart (76%) eet minstens 1 dag per week gevogelte (bv kip) bij de warme maaltijd en een ruime meerderheid (68%) ten minste 1 dag per week rundvlees. Ruim de helft legt minimaal 1 keer per week varkensvlees (57%) op het bord. 

 
Lees meer
 
 
 
Nederlander noemt zich echte vleeseter
 
 
 
 
Beurzen in food
 

Beurzen in food

 
 

De pandemie veroorzaakt een enorme verschuiving in de beursdata van alle vakbeurzen. Sinds maart 2020 zijn er heel wat data aangepast en het einde is nog niet in zicht. Tijd voor een nieuw overzicht.

Als service publiceren we ons eigen overzicht met de nieuwe data in alfabetische volgorde. Met de daarbij behorende internetsites voor het laatste nieuws. Waarom zou iedereen het wiel opnieuw moeten uitvinden.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Bacteriën opsporen met slimme sensoren

NEN wil ISO-werkgroep voor plantaardige voeding

Eiwittransitie op bestaande lijnen

Overheidsinkopen bepalen 18% van totale Nederlandse klimaatvoetafdruk

EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden