Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
29 juni 2021

 
 
Plantaardig geen bedreiging dierlijke sector
 

Plantaardig geen bedreiging dierlijke sector

 
 

De markt voor alternatieve eiwitten voor vlees en zuivel zal tot 2035 flink doorgroeien. Maar hoe hard gaat deze transitie nou echt? Met het verwachte consumptieaandeel van vleesvervangers 4% en zuivelvervangers 9% over vijftien jaar, blijft het een niche en hebben de vlees- en zuivelsector niets te vrezen. 

Lees verder

 
 
 
 
 
Kabeljauw in anderhalve minuut verwerkt

Wat in 1983 begon met een plaatselijke mossel- en kreefthandelaar uit Yerseke, is krap veertig jaar later uitgegroeid tot een toonaangevend totaalleverancier van allerlei vissoorten afkomstig van over de hele wereld. Duurzaamheid tot aan de achterkant, exponentiële groei, transport met eigen vrachtwagens en een omvangrijk assortiment zijn slechts een paar kenmerken van Adri & Zoon.

Om de gewenste automatisering te bewerkstelligen, werd een bedrijf gevonden dat net zo vooruitstrevend is: Jansen Techniek.

 
Lees meer
 
 
 
Kabeljauw in anderhalve minuut verwerkt
 
 
 
 
Banner de Koningh
 
 
 
 
Toezicht NVWA verandert door 6 speerpunten
 
 
Toezicht NVWA verandert door 6 speerpunten

De trends en ontwikkelingen die veel effect hebben op de huidige samenleving zijn volgens de NVWA: corona; digitalisering; duurzaamheid; klimaatverandering; globalisering en Brexit. Deze trends zetten ook de voedingsindustrie behoorlijk op zijn kop.

In een korte samenvatting leggen we de focus op enkele punten die van belang zijn voor de voedingsindustrie. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Een veilig en duurzaam pand begint bij beton

Van ontwerp, engineering, productie van de prefab betonelementen, grondwerk, transport en montage tot en met de oplevering; Willy Naessens Nederland beheert en begeleidt het hele bouwproces zelf.

De afgelopen jaren realiseerde het bedrijf meerdere koelhuizen in de voedingsindustrie, waaronder het nieuwe pand voor Wilko Fruit in Breda, fase 2 en 3 van de logistieke DC’s voor the Greenery in Barendrecht en het nieuwe pand van Kivits-Goes Handling en VGK Cool Logistic in Ridderkerk. Allemaal met het eigen prefab betonconcept. 

 
Lees meer
 
 
 
Een veilig en duurzaam pand begint bij beton
 
 
 
 
 
Proefproductie en training slicen & automatiseren
 
 
Proefproductie en training slicen & automatiseren

In het splinternieuwe trainingscentrum van MULTIVAC werken meer dan 100 specialisten - van levensmiddelentechnologen tot werktuigbouwkundigen - aan op maat gemaakte verwerkings- en verpakkingslijnen. Samen met de klant.

Tailormade lijnen en individuele trainingen; de productieomstandigheden worden per klant exact gereproduceerd. Het productspectrum varieert van individuele slicers tot complete lijnen met de gewenste randapparatuur, om een zo volledig mogelijke proefproductie te draaien.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Voedselverspilling voorkomen tijdens transport

TNO heeft onlangs met een aantal bedrijven het IoT4AGRI-project gelanceerd. De doelstelling van het project is om te onderzoeken of voedselverspilling tijdens transport tegen aanvaardbare kosten te voorkomen is en om het kwaliteitsverloop te monitoren, waardoor eventueel ingrijpen mogelijk is.

In drie opeenvolgende stappen geeft het bedrjif aan hoe er ingegrepen kan worden om verspilling en kwaliteitsverlies te voorkomen.

 
Lees meer
 
 
 
Voedselverspilling voorkomen tijdens transport
 
 
 
 
Project ‘Goed Verpakt’ samen met hogescholen
 

Project ‘Goed Verpakt’ samen met hogescholen

 
 

Bedrijven maken allerlei afwegingen bij de keuze voor de manier waarop ze hun foodproduct op een duurzame manier verpakken. Dit keuzeproces wordt de komende 2 jaar onderzocht door HAS Hogeschool samen met De Haagse Hogeschool (HHs), de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en een brede groep aan food-en verpakkingsbedrijven.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Wolvega Vlees gaat voor hogere capaciteit

Hygiëne in de kaasindustrie

Nieuw plantaardig vet verbetert producten

Ondernemers over de voedingssector na corona

Aanvoer melk met 2 procent gedaald

NIZO onderzoekt waarde van stoffen uit olijfblad

Geld voor onderzoek en ontwikkeling van circulaire innovaties

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden