Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
22 juni 2021

 
 
Behouden en bewaken kwaliteit voeding
 

Behouden en bewaken kwaliteit voeding

 
 

Met alle aandacht voor het bewaren en vervoeren van de coronavaccins staat de koudeketen weer volop in de belangstelling. De voedingsindustrie weet al decennialang dat het respecteren van de koudeketen van cruciaal belang is voor het bewaken van de kwaliteit en voedselveiligheid van verse producten. Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? 

Lees verder

 
 
 
 
 
Ondernemers over de voedingssector na corona
 
 
Ondernemers over de voedingssector na corona

Nederland gaat langzaamaan weer open. Wat is er afgelopen jaar door de pandemie veranderd? Wat staat ons nog te wachten?

Ondernemers uit de food praten over de meest opvallende veranderingen in de markt. Wat blijft en wat gaat weer terug naar het oude? Met als uitgangspunt de resultaten onderzocht door ING over de invloed van de coronacrisis op de afzetmarkten van voedingsbedrijven. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
Banner delaware
 
 
 
 
Deuren beïnvloeden functioneren pand

Pluimveeslachterij Remkes heeft een nieuw pand laten bouwen om de productie van gegaarde kippenvleesproducten uit te breiden.

Een duurzaam gebouw met moderne machines en industriële deuren die het functioneren van het pand borgen. Twee generaties ontmoeten elkaar hier voor een terugblik op het verleden, de realisatie van de nieuwbouw en een blik richting de toekomst.

 
Lees meer
 
 
 
Deuren beïnvloeden functioneren pand
 
 
 
 
 
Renoveren foodbedrijven onder tijdsdruk
 
 
Renoveren foodbedrijven onder tijdsdruk

Vroeg of laat is renovatie noodzakelijk. Deuken in de wand, afbladderende verf en gaten en scheurtjes zijn soms een flinke sta-in-de-weg met het oog op voedselveiligheidseisen. De materiaalkeuze wordt meer en meer van groot belang. Tegelijkertijd komt renoveren nooit echt goed uit. Stilstand is achteruitgang en downtime niet gewenst. Reden waarom een renovatie zo strak mogelijk moet worden ingepland. Renovatiespecialist JacKit Beekbergen werkt 24/7 en 365 dagen per jaar, met als gevolg geen tot weinig downtime. Met het oog op genoemde veiligheidseisen werkt JacKit exclusief met Sealwise.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Boermarke: plantaardige kaas is booming

Boermarke staat al meer dan 30 jaar garant voor ‘zuivel op z’n lekkerst’. Zowel traditionele melkproducten als volwaardige, plantaardige alternatieven vinden hun weg naar de schappen in de winkels. Sinds eind 2020 wordt ook ingezet op de productie van plantaardige alternatieven voor kaas.

Om dit product in de markt weg te zetten is samenwerking, ook met betrouwbare partners, cruciaal, weten ze inmiddels bij Boermarke: “Absoluut. Daarom kwamen we al snel uit bij ‘buurman’ Sismatec uit Almelo."

 
Lees meer
 
 
 
Boermarke: plantaardige kaas is booming
 
 
 
 
 
Aanvoer melk met 2 procent gedaald
 
 
Aanvoer melk met 2 procent gedaald

De aanvoer van melk door Nederlandse melkveehouders aan zuivelfabrieken in Nederland kwam in de eerste vier maanden van dit jaar uit op bijna 4,7 miljard kilo. Dat is 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In april werd 1,2 miljard kilo melk aan zuivelfabrieken geleverd, 0,8 procent minder dan in april 2020. Dit blijkt uit een analyse door onze redactie van recent door het CBS gepubliceerde cijfers afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
Intrigerend
 

Intrigerend

 
 

Ik praat veel over voedselveiligheid, dat zal niemand verbazen. En ik praat veel over testen in verband met voedselveiligheid. Ook niet heel vreemd. In die gesprekken valt me wat op: het verschil in benadering van dit onderwerp bij mijn gesprekspartners. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

NIZO onderzoekt waarde van stoffen uit olijfblad

Kabeljauw in anderhalve minuut verwerkt

Digitalisering bij fabrikant Autodrop

Smilde Bakery: complexe nieuwbouw

Bouw een pand in 1 keer goed!

 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden