Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
Special Edition

 
 
Best practices voor de detectie van productverontreinigingen
 

Best practices voor de detectie van productverontreinigingen

 
 

Als voedingsmiddelen met verontreinigingen de retailer of de eindconsument bereiken, zijn de bijbehorende directe en indirecte kosten voor producenten van voedingsmiddelen enorm: hoge product recall kosten, permanent beschadigde merkimago's en annulering van alle leveringscontracten. Daarom is de installatie van inline productinspectiesystemen, zoals metaaldetectiesystemen, zo belangrijk. Ze detecteren namelijk productverontreinigingen op de productielijn. 

Ga voor meer informatie naar: www.mt.com/metaldetection-pr

 
 
 
 
 
Webinar over metaaldetectie: De juiste keuze maken

Het juiste metaaldetectiesysteem beschermt uw merkimago en reduceert het risico op product recalls. 

Bij de selectie van het juiste systeem moeten verschillende factoren in overweging worden genomen, zoals de toepassing, gevoeligheidsinstellingen, productiviteit, compliance, ondersteuning en toekomstige behoeften. Deze gratis educatieve webinar van METTLER TOLEDO helpt u bij het maken van een goede beslissing. Meld u aan voor onze webinar die plaatsvindt op 13 juli om 09.00 & 17.00 CET.

 
Lees meer
 
 
 
Webinar over metaaldetectie: De juiste keuze maken
 
 
 
 
 
Gevoelige metaaldetectie
 
 
Gevoelige metaaldetectie

De Profile Advantage metaaldetector van METTLER TOLEDO is speciaal ontworpen voor uitdagende toepassingen en is 50% gevoeliger voor de detectie van kleine metaalverontreinigingen in natte, hete, gekoelde en ontdooiende producten of producten verpakt in gemetalliseerde folie. 

Ontdek hoe multi-simultane frequentietechnologie en productsignaalonderdrukking met elkaar worden gecombineerd voor een maximale uptime, een betere OEE en optimale gevoeligheidsprestaties zonder foutieve uitworpen.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Foodsector optimistisch gestemd in mei

De stemming in de voedingsindustrie is in mei 2021 verder verbeterd. Niet eerder sinds de regering half maart 2020 de eerste coronamaatregelen nam en tot een intelligente lockdown besloot, waren de ondernemers zo positief over het economisch klimaat. Bijna 20 procent verwachtte begin mei een verbetering van het economisch klimaat voor hun bedrijf tegenover nog geen 4 procent die een verslechtering verwachtte.

 
Lees meer
 
 
 
Foodsector optimistisch gestemd in mei
 
 
 
 
 
Onderzoek naar basis voor nieuw plant-based foodconcept
 
 
Onderzoek naar basis voor nieuw plant-based foodconcept

Een nieuw concept voor duurzame plantaardige voeding ontvangt een beurs van 7,5 miljoen euro. Onderzoekers kunnen daarmee de basis leggen voor een methode om plantaardig materiaal te ‘upgraden’ totdat het net zo smaakvol en voedzaam is als vlees. 

Een sleutelrol in de nieuwe methode is weggelegd voor schimmels en bacteriën. De organismen worden toegevoegd aan plantaardig materiaal, waarna ze dat op hun manier gaan verteren. Het resultaat is een stevige hoeveelheid hoogwaardige en voedzame eiwitten.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Foodsector gematigd over prestaties in duurzaamheid

Een meerderheid van de Nederlandse foodproducenten (53%) ziet zichzelf als ‘middenmoter’ als het gaat om feitelijke verduurzaming en ruim een kwart zegt dat het eigen bedrijf achterloopt. Een duurzaamheidsaanpak beklijft vooral als het goed communiceerbaar en tastbaar is. Complexe zaken staan minder op de gemeenschappelijke bedrijfsagenda, dat blijkt uit het Duurzaamheidsrace-onderzoek uitgevoerd door de food & agri consultants van Omnicom PR Group (OPRG).

 
Lees meer
 
 
 
Foodsector gematigd over prestaties in duurzaamheid
 
 
 
 
Geld voor onderzoek en ontwikkeling van circulaire innovaties
 

Geld voor onderzoek en ontwikkeling van circulaire innovaties

 
 

Onderzoek en ontwikkeling van innovaties voor de circulaire economie krijgt een stimulans met de nieuwe subsidie TSE Industrie: Circulaire economie. De regeling richt zich op nieuwe producten, diensten en processen. De innovaties moeten uiterlijk in 2030 leiden tot een eerste markttoepassing in Nederland.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie.nl

 
 
 
 

Schouten maakt plantaardig gehakt van reststromen

Kan groente in de winkel en op het bord nog verser?

Er is licht aan het eind van de pandemietunnel

Foodbedrijven in België zien kosten exploderen

Dompeloplossing maakt van de hele vis waardevol voedsel

 
 
 
 
 

©2021 Deze nieuwsbrief is tot stand gekomen door samenwerking van Mettler Toledo met Vakblad Voedingsindustrie.  Een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden