Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
15 juni 2021

 
 
 
Bouw een pand in 1 keer goed!
 
 

Bouw een pand in 1 keer goed!

 
 

Wie wil (ver)bouwen in de food krijgt te maken met vele wensen en nog meer eisen; van opdrachtgevers en overheden via wet- en regelgeving; rondom energiebesparing, duurzaamheid en voedselveiligheid. Wat zijn de trends, wat is er veranderd, wat zijn de knelpunten en valkuilen en hoe zit het met de toekomst? Of je nu wil renoveren, verbouwen of met nieuwbouw start; niemand kan nog om ‘duurzaam’ heen. Daarover zijn de drie ondernemers die om de (digitale) interviewtafel zijn aangeschoven het roerend eens.

Lees verder

 
 
 
 
 
Digitalisering bij fabrikant Autodrop

Twaalf miljoen kilo snoep rolt er jaarlijks van de band bij fabrikant Concorp, bekend van Autodrop. De derde generatie van dit familiebedrijf maakt zich op voor de volgende fase van groei, en richt zich op innovatie van de producten én processen.

Voor de digitalisering ging Concorp op zoek naar een bewezen food template die binnen het bedrijfsproces zou passen. Ook wilde het bedrijf een betrokken partner die het systeem zou implementeren. Die werd, na een ruime selectieperiode, gevonden in delaware.

 
Lees meer
 
 
 
Digitalisering bij fabrikant Autodrop
 
 
 
 
 
Repak heeft ze allemaal op een rijtje…
 
 
Repak heeft ze allemaal op een rijtje…

Repak levert al meer dan 35 jaar dieptrekverpakkingsmachines, zowel dicht bij huis als ver weg. Zo staan er inmiddels meer dan 1.000 machines in de VS. Om deze lijn door te zetten en zo goed mogelijk in te blijven spelen op klantspecifieke behoeften, is een eigen CNC productie afdeling een must. Bij klantvraag direct kunnen produceren, resulteert in een klant snel kunnen helpen. Nu heeft Repak met de bestaande machines ze allemaal op een rijtje… en daarmee ruimte voor een nieuwe aanwinst...

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Allergenenmanagement: een wereld te winnen

Allergeneninformatie op etiketten is niet altijd juist, vaak met recalls en voedselveiligheidsmeldingen tot gevolg. Allergenen vormden vorig jaar in 53% van de gevallen de belangrijkste oorzaak voor het terugroepen van voedingsmiddelen. In de whitepaper ‘Allergenenmanagement’ duikt Normec Foodcare in de wereld van allergenen.

Download de whitepaper ‘Allergenenmanagement’ >

 
Lees meer
 
 
 
Allergenenmanagement: een wereld te winnen
 
 
 
 
 
Bouwen is een feestje
 
 
Bouwen is een feestje

Om complexe nieuwbouw zoals bij Smilde Bakery in Edam naar wens en op tijd te realiseren, zijn duidelijke contractafspraken nodig. Ook vereist: zowel opdrachtgever als opdrachtnemer zijn zich bewust van de afspraken en leven deze na. Een zakelijke aanpak prima combineert met een fijne sfeer op de bouw én een plezierige samenwerking.

“We kozen voor bouwbedrijf Aan de Stegge Twello vanwege hun aanpak, het vooruitkijken, risico’s omarmen, de prijs/kwaliteitverhouding en hun ervaring in de foodbranche.”

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Schouten maakt plantaardig gehakt van reststromen

Tempeh Gehakt is het nieuwste product van het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe. Het volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit één van de productiefaciliteiten van het bedrijf. Met het product speelt Schouten op een duurzame wijze in op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten. Het tempeh gehakt komt beschikbaar voor de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie.

 
Lees meer
 
 
 
Schouten maakt plantaardig gehakt van reststromen
 
 
 
 
 
Witter dan wit
 
 

Witter dan wit

 
 

Deels door corona (té veel thuis en thuisonderwijs) en deels door het koude natte voorjaar (te weinig naar buiten) zit niet alleen mijn zoon, maar een hele generatie, té veel achter het computerscherm. Moeten we ons zorgen maken? Of is dit juist een ultieme voorbereiding op de toekomst? 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Behouden en bewaken kwaliteit voeding

Kabeljauw in anderhalve minuut verwerkt

Hoogbouw en volledige mechanisering bij Coenen in Haps

Hoe kies je de juiste industriële vloer

Machinebouwer TAP met wereldallure

Onderzoek naar basis voor nieuw plant-based foodconcept

Foodsector gematigd over prestaties in duurzaamheid

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden