Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
1 juni 2021

 
 
 
Afzetmarkt voedingsbedrijven structureel veranderd
 
 

Afzetmarkt voedingsbedrijven structureel veranderd

 
 

Voedingsbedrijven streven vaak naar een mix van klanten om niet te afhankelijk te zijn van één markt of één land. De coronapandemie heeft in extreme mate laten zien dat toegang tot alternatieve afzetkanalen voor bedrijven van groot belang kan zijn voor het voortbestaan van ondernemingen. Strategische spreiding van afzet staat daardoor nog nadrukkelijker op de agenda. 

Lees verder

 
 
 
 
 
Slechts 27% van kunststof-verpakkingen goed recyclebaar

Het aandeel goed recyclebare kunststofverpakkingen is de afgelopen 7 jaar nauwelijks toegenomen. Gedetailleerd onderzoek naar het ontwerp van de kunststofverpakkingen op de Nederlandse markt wijst uit dat op dit moment 27% van deze verpakkingen goed recyclebaar zijn. Dit constateert Wageningen University & Research.

De doelstelling van het kabinet is 50% gerecyclede kunststofverpakkingen in 2025 en zelfs 55% in 2030. Door nog meer in te zetten op goede inzameling en nascheiding kan deze doelstelling gehaald worden.

 
Lees meer
 
 
 
27% van kunststof-verpakkingen goed recyclebaar
 
 
 
 
 
KIDV-webcast: Innovatief én duurzaam verpakken
 
 
KIDV-webcast: Innovatief én duurzaam verpakken

Op 10 juni vanaf 14.00 uur zendt het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) live vanuit Utrecht een webcast uit over verpakkingsinnovaties. Hoe kunnen we innovaties opschalen en  duurzamer verpakken? Waar begin je, hoe los je mogelijke uitdagingen op en hoe ga je samenwerking aan? Wat gebeurt er al binnen de verpakkingsketen? En hoe kunnen innovaties worden versneld? Raak geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met innovatief én duurzaam verpakken.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Europa verwerpt plantaardige zuivelcensuur

Het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie hebben amendement 171 verworpen, dat strenge beperkingen zou betekenen voor zuivel op plantaardige basis. Het laten vallen van dit wetsvoorstel is een belangrijk keerpunt voor gezonde, duurzame voeding in Europa. AM171 stond lijnrecht tegenover Europa's klimaatdoelstellingen, zoals verwoord in de European Green Deal en de EU's Farm to Fork Strategy.

 
Lees meer
 
 
 
Europa verwerpt plantaardige zuivelcensuur
 
 
 
 
 
Brancheorganisaties verwijzen idee vleesbelasting naar prullenbak
 
 
Brancheorganisaties verwijzen idee vleesbelasting naar prullenbak

Een belasting op vleesproducten zoals door een aantal politieke partijen wordt voorgesteld, is niet effectief, niet uitvoerbaar en soms zelfs contraproductief. Dat hebben COV, LTO Nederland, POV, Nepluvi en KNS informateur Mariëtte Hamer laten weten in een brief. 

De belasting zou moeten leiden tot een beter milieu en beter dierenwelzijn. Uit onderzoek blijkt echter dat de milieu- en dierenwelzijnsdoelen niet gehaald zouden worden met een vleesbelasting. Het tegenovergestelde kan zelfs het geval zijn. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Hygiëneverordening: een nieuwe uitdaging!

Verordening (EU) 2021/382 die per 24 maart 2021 in werking is getreden heeft grote gevolgen voor alle schakels in de voedingssector. Het voorkomen van kruisbesmetting is per die datum een wettelijke vereiste voor productie tot en met de handel. Ook wordt van foodbedrijven verwacht dat zij verantwoordelijk met voedselverspilling omgaan en zich aan de voorschriften houden. Tot slot krijgen ze te maken met een uitgebreid takenpakket voor het opzetten, in stand houden en bewijzen van een passende voedselveiligheidscultuur.

 
Lees meer
 
 
 
Gewijzigde Hygiëneverordening: een nieuwe uitdaging!
 
 
 
 
 
Geen nitrietzout toegestaan in filet americain
 
 

Geen nitrietzout toegestaan in filet americain

 
 

De rechtbank heeft geoordeeld dat verschillende vleeswaren niet langer als vleesproduct maar als vleesbereiding worden aangemerkt. Dat heeft als gevolg dat er geen nitrietzout meer toegestaan is in filet americain. Er is met de NVWA een overgangstermijn afgesproken om, indien nodig, de receptuur aan te passen, deze verloopt op 1 oktober 2021.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Consumentenbond wil regels voor ‘natuurlijk’ en ‘puur’ op voedseletiketten

Nieuwe aanpak productverbetering voedingsmiddelen

Onderzoek naar gezonde producten uit reststromen

5 stappen op weg naar duurzaamheid voedselketen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden