Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
25 mei 2021

 
 
 
Safe by design borgt voedselveiligheid
 
 

Safe by design borgt voedselveiligheid

 
 

Voedselfabrikanten willen graag al in een vroeg stadium van het productontwerp, op een gestructureerde, transparante en reproduceerbare wijze, een gevarenidentificatie kunnen uitvoeren. WUR-onderzoekers ontwikkelen daar momenteel een digitale tool voor. Dit hulpmiddel helpt producenten om de beschikbare wetenschappelijke kennis over voedselveiligheidsgevaren op een gestructureerde en geautomatiseerde manier te gebruiken.

Lees verder

 
 
 
 
 
Omzet foodindustrie 3,7% lager in eerste kwartaal 2021

In het eerste kwartaal van 2021 was de omzet van producenten binnen de voedingsindustrie 3,7 procent lager dan een jaar eerder. Dit omzetverlies was iets hoger dan het omzetverlies bij alle industriesectoren. De omzet van de totale industrie nam namelijk af met 1,5 procent, aldus het CBS.

Per saldo gaf 18,5 procent van de industriële ondernemers aan het begin van het tweede kwartaal aan te verwachten dat de omzet in de komende 3 maanden zal toenemen.

 
Lees meer
 
 
 
Omzet foodindustrie 3,7% lager in eerste kwartaal 2021
 
 
 
 
 
Banner De Koningh
 
 
 
 
 
Maximale veiligheid voor operator
 
 
Maximale veiligheid voor operator

FPS - Finger Protection Systeem - is een geavanceerd beveiligingssysteem die een zaagband binnen enkele milliseconden tot stilstand brengt. De technologie is ontwikkeld door MADO en werkt met een camera-bewaak bandstopsysteem. Zodra de geïntegreerde optische sensor geactiveerd wordt, stopt de lintzaag automatisch. Wordt de machine door dit beveiligingssysteem gestopt, dan kan hij daarna op de normale manier weer worden ingeschakeld. Ook na herhaalde activering van het beveiligingssysteem is vernieuwing van het zaagblad niet nodig.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Peeling for a better world

Het idee voor het ‘verwaarden’ van citrusschillen ontstond 5 jaar geleden. Nu verwerkt PeelPioneers het leeuwendeel van alle sinaasappelschillen in Nederland. De voedingsvezels, antioxidanten en sinaasappelolie worden voornamelijk gebruikt voor de toepassing in levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen. De pulp die overblijft, gebruiken boeren als veevoer. Elk stukje van de schil wordt dus 100% benut. GEA was er vanaf het begin bij. We spraken met een van de oprichters Sytze van Stempvoort.

 
Lees meer
 
 
 
Peeling for a better world
 
 
 
 
 
Banner delaware
 
 
 
 
 
Nieuwe aanpak productverbetering voedingsmiddelen
 
 
Nieuwe aanpak productverbetering voedingsmiddelen

We kunnen constateren dat er veel inspanningen en inzet geleverd zijn om het productaanbod te verbeteren. Tegelijkertijd is de geschatte inname van suiker en zout in Nederland nog steeds te hoog. In de nieuwe aanpak voor heeft een werkgroep met wetenschappers van het RIVM, het Voedingscentrum en de HAS Hogeschool een methodiek ontwikkeld om criteria (productgroepindeling en grenswaarden) voor productverbetering op te stellen. Zo ontstaat er voor de voedingsstoffen zout, suiker en verzadigd vet, een trapsgewijze indeling.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Origineel gereviseerde machines huren of kopen

Wilt u uw productiecapaciteit structureel uitbreiden of heeft u tijdelijk behoefte aan extra capaciteit? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan. Snelle levering en interessant voor klanten met kleinere budgetten.

Bekijk ons complete aanbod en ons assortiment verpakkingsmaterialen.

 
Lees meer
 
 
 
Origineel gereviseerde machines huren of kopen
 
 
 
 
 
Onderzoek naar gezonde producten uit reststromen
 
 

Onderzoek naar gezonde producten uit reststromen

 
 

Nederlandse en Duitse bedrijven en kennisinstellingen werken onder aanvoering van de lead partner Hochschule Niederrhein samen in een grensoverschrijdende zoektocht; het poject SUN (Sustainable and Natural side streams), voor het maken van gezonde producten uit reststromen.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Onderzoek naar online nudgen met groenten en fruit

Consumentenbond wil regels voor 'natuurlijk' en 'puur' op voedseletiketten

Eerste Hollandse 100% plantaardige kaas gelanceerd

Albert Heijn start pilot 'Brood van gisteren'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden