Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
18 mei 2021

 
 
 
Maurits Steverink - interview
 
 

Interview Maurits Steverink: 'Moderniseer het onderwijs'

 
 

Maurits Steverink, projectleider van de Smaakacademie Achterhoek, wil meerwaarde creëren en duurzamere voedselproducten vermarkten voor alle afzetkanalen: van klein en lokaal tot grotere nationale concepten. En ondernemers, de horeca en versspecialisten enthousiasmeren om samen te werken. “Maak iedereen in de voedselketen co-producent. Moderniseer het onderwijs. Laat hbo’ers zien hoeveel kansen de mkb-voedselsector biedt.”

Lees het interview

 
 
 
 
 
5 stappen op weg naar duurzaamheid voedselketen

Wageningen University & Research (WUR) heeft een aanpak met vijf stappen ontwikkeld die voedselproducerende bedrijven kan helpen in het creëren van effectieve duurzaamheidsprogramma’s samen met toeleverende boeren. De aanpak is gericht op transparantie tussen alle partijen over de benodigde inzet voor het realiseren van duurzaamheidsdoelen.

Het is voor de voedselproducent cruciaal om duurzaamheid niet als een apart bedrijfsdoel te zien, maar als onderdeel van de totale bedrijfsvoering.

 
Lees meer
 
 
 
5 stappen op weg naar duurzaamheid voedselketen
 
 
 
 
 
BANNER ENDRESS+HAUSER
 
 
 
 
 
Allergenenmanagement: een wereld te winnen
 
 
Allergenenmanagement: een wereld te winnen

Allergeneninformatie op etiketten is niet altijd juist, vaak met voedselveiligheidsmeldingen en recalls tot gevolg. Allergenen vormden vorig jaar in 53% van de gevallen de belangrijkste oorzaak voor het terugroepen van voedingsmiddelen. In de whitepaper ‘Allergenenmanagement’ duikt Normec Foodcare in de wereld van allergenen.

Download de whitepaper ‘Allergenenmanagement’

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Duurzaam en hygiënisch met JacKit en Sealwise

Wanneer je het hebt over renovatie in de voedingsindustrie, dan heb je het al snel over JacKit Beekbergen. Het toonaangevende bedrijf voor alle renovatie vraagstukken waar het wanden en plafonds betreft. De antibacteriële en antivirale panelen van Sealwise WCB worden, daar waar mogelijk, ingezet om te komen tot veilige en circulaire oplossingen.

In april werden bij Zandbergen World's Finest Meat in Zoeterwoude binnen één week drie productieruimtes gerenoveerd. Jack Pluim: “Het was 24/7 hard doorwerken met twee ploegen. Maar de deadline is gehaald!"

 
Lees meer
 
 
 
Duurzaam en hygiënisch
 
 
 
 
 
Chitine uit resten van schaaldieren door biologische methode
 
 
Chitine uit resten van schaaldieren door biologische methode

Met enzymen en bacteriële fermentatie is het even goed mogelijk om de nuttige stof chitine uit garnalenpellen en krabbenschalen te halen dan met agressievere chemie-gebaseerde processen, dat blijkt uit onderzoek van ILVO-UGent onderzoeker Yang Zou. Dat is goed nieuws voor de jonge sector van de bio-economie en producenten van chitine, een stof die o.a. gebruikt wordt in de productie van bio-plastics en additieven voor teeltsubstraten.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Zelftest voor allergenen in etenswaren

Als iemand met een pinda-allergie onverhoopt pindasporen binnenkrijgt, heeft dat soms ernstige of zelfs fatale gevolgen. Wageningse onderzoekers hebben een eenvoudige test ontwikkeld waarmee consumenten zelf ter plekke voedsel kunnen testen op bepaalde allergenen. De testdetails kunnen ze aflezen op hun smartphone. De wetenschappers werken aan vergelijkbare tests voor boeren en fabrikanten om toxische stoffen in voedsel op te sporen.

 
Lees meer
 
 
 
Zelftest voor allergenen in etenswaren
 
 
 
 
 
Slaan we niet een beetje door?
 
 

Slaan we niet een beetje door?

 
 

Onze menselijke honger naar kennis houdt nooit op. De wetenschap staat niet stil. Onderzoek naar schadelijke gevolgen van plant-toxines, schimmels en micro-organismen heeft de afgelopen decennia geleid tot dikke boekwerken vol wetgeving. Er zijn talloze normen en regels waar we dagelijks op controleren.

Schieten we niet een beetje door met al die regeltjes?

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Flowpack voor vlees is duurzaam

Maatwerk desinfectieoplossingen

Expert in foodautomatisering - delaware

FNV en CBL gaan tomatenketen onderzoeken

Keurslagerij Van der Meer groeit door nieuwe rookkast

Deuren zijn onderdeel van ontwikkeling bij Hems BV

Nocotech tegen alle micro-organismen

Belastingschuld foodbedrijven 450 miljoen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden