Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
11 mei 2021

 
 
 
Anticiperen op nog onbekende gevaren
 
 

Anticiperen op nog onbekende gevaren voedselveiligheid

 
 

De consument moet er op kunnen vertrouwen dat het voedsel op zijn bord veilig is. Maar het beheersen van de voedselveiligheid wordt steeds complexer. Producten en grondstoffen komen uit de hele wereld. Door de aandacht voor nieuwe eiwitten komen er allerlei nieuwe producten bij. De consument wil producten met een ‘clean label’ en minder additieven. Productieprocessen veranderen, consumptiepatronen ook. Deze complexiteit brengt nieuwe risico’s en gevaren met zich mee; maar welke?

Lees verder

 
 
 
 
 
Groeiruimte voor Vleems met nieuwe verpakkingslijn

Wie zijn tanden wel eens zet in een cheeseburger, hotdog of broodje frikandel uit de magnetron heeft dikke kans dat het er eentje uit Emmen is. Wekelijks verlaten duizenden snackbroodjes Vleems Convenience Snacks. Een nieuwe dieptrekverpakkingsmachine van Repak wordt eind deze maand geïnstalleerd. Daarmee kunnen grotere hoeveelheden van de gemaksproducten voedselveilig worden verpakt.

De nieuwe machine moet het huidige machinepark versterken en tegelijkertijd de output aan verpakte producten met 30% verhogen.

 
Lees meer
 
 
 
Groeiruimte voor Vleems met nieuwe verpakkingslijn
 
 
 
 
 
BANNER DELAWARE
 
 
 
 
 
Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa
 
 
Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen blijkt dat Nederlanders de meeste vleesvervangers eten van alle Europeanen en dat de consumptie van plantaardige alternatieven overal in Europa in recordtempo groeit.

De totale waarde van de Europese vega-markt, op basis van de elf onderzochte landen, is 3,6 miljard euro. In elk van elf onderzochte landen werd een toename van de plantaardige consumptie gemeten, met maar liefst 49% groei in heel Europa.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Uniek eigen betonconcept

Een voedselveilige omgeving en onderhoudsvriendelijk bedrijfspand begint bij beton! Willy Naessens Nederland is specialist in het bouwen van bedrijfshuisvesting in prefab beton. Dit doen zij middels een uniek, eigen betonconcept. Beton is brandveilig en kan gemakkelijk een constante temperatuur realiseren. Alle aspecten binnen een bouwproces zijn in eigen beheer. Slim vanaf het begin: door vroeg bij een klant aan tafel te schuiven en mee te denken, realiseren zij een optimaal pand waarvan de kwaliteit is gegarandeerd.

 
Lees meer
 
 
 
Uniek eigen betonconcept
 
 
 
 
 
Voedingsindustrie mei
 
 
 
 
 
Gele meelworm goedgekeurd voor humane voeding
 
 
Gele meelworm goedgekeurd voor humane voeding

Op 3 mei gaven de 27 EU-landen groen licht op een voorstel van de Europese Commissie om de gele meelworm toe te laten op de voedingsmarkt voor humane voeding. Dit nieuwe voedingsmiddel is bedoeld voor gebruik als volledig, gedroogd insect in de vorm van snacks of als voedselingrediënt in een aantal voedingsproducten. Het is voor het eerst dat er in Europa een insect wordt goedgekeurd voor consumptiedoeleinden.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Losbandig
 
 

Losbandig

 
 

Een halfgare hamburger met gebakken uitjes op een zacht kadetje…Een kartonnen bordje met drie enigszins verkoolde sateetjes, nauwelijks zichtbaar onder een klodder pindasaus... De vage onrust of het wel veilig is, wegspoelen met bier uit een plastic bekertje.

Wie had ooit gedacht dat ik dáár naar zou terugverlangen?

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Flowpack voor vlees is duurzaam

Maatwerk desinfectieoplossingen

Expert in foodautomatisering - delaware

Interview Maurits Steverink; 'Moderniseer het onderwijs'

Biofilm is een tijdbom

Maasland slaat digitale slagen met FOBIS

Safe by design borgt voedselveiligheid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden