Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
28 april 2021

 
 
 
Meer vrijheid in eiwit-keuze bij productontwikkeling
 
 

Meer vrijheid in eiwit-keuze bij productontwikkeling

 
 

Plantaardige vleesvervangers, erwtenshakes, en soja- en amandeldrinks veroveren de schappen van de supermarkt. Ook in zuivel en sportvoeding wordt steeds vaker gebruik gemaakt van plantaardige eiwitten. Maar wat te doen als de consument negatief staat ten opzichte van (bijvoorbeeld) soja? En welk eiwit werkt het best om jouw doelen te bereiken? Om hierin goede keuzes te maken, spelen diverse criteria een rol. 

Lees verder

 
 
 
 
 
Seacon Production: Deuren maken het verschil

Warme luchttoevoer en ijsvorming in de vriescel gaf Seacon Production kopzorgen. Het bracht de kwaliteit van de diepgevroren visproducten in gevaar. Een nieuwe luchtdeur in combinatie met snelloopdeur zorgden voor de gewenste oplossing. Met besparing op arbeidstijd en energie als toegift.

"Iedere dag, soms wel tweemaal, moesten we de koelers met de hand ijsvrij maken.” Riekelt Bennik legt uit tegen welk probleem visverwerker Seacon Production in Urk aanliep. 

 
Lees meer
 
 
 
Deuren maken het verschil
 
 
 
 
 
Banner De Koningh Coding & Labeling
 
 
 
 
 
Baanbrekende etikettering voor pizza’s
 
 
Baanbrekende etikettering voor pizza’s

Automatisch etiketteren, hoogwaardig uiterlijk en een groot oppervlak voor informatie, met vrij zicht op het product: de full wrap etiketteeroplossing van MULTIVAC voor pizza's en andere platte levensmiddelen voldoet in alle opzichten aan de eisen. Bij gebruik van full wrap etiketten in plaats van kartonnen sleeves, kan het gewicht van de banderol zelfs worden gehalveerd. Goed voor de CO2-balans.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Minder noodzaak dierproeven door mini-organen

Dierproeven uitbannen voor toxicologisch onderzoek is een voortdurende inspanning in wetenschap en industrie. Wageningse onderzoekers ontwikkelden daarom, samen met Unilever, kleine driedimensionale organen in het laboratorium. Compleet met een bloedachtige vloeistof vol voedingsstoffen. Die moeten een deel van de dierproeven vervangen en het mogelijk maken om het effect van chemicaliën, medicijnen en nutriënten op het menselijk lichaam te onderzoeken.

 
Lees meer
 
 
 
Minder noodzaak dierproeven door mini-organen
 
 
 
 
 
BANNER DELAWARE
 
 
 
 
 
Alpro inspireert om via eten de planeet te helpen redden
 
 
Alpro inspireert om via eten de planeet te helpen redden

Op de Dag van de Aarde (22 april 2021), start Alpro haar nieuwe campagne ‘Help de planeet terwijl je eet!’. Het doel is zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker te kiezen voor plantaardig, omdat dit goed is voor henzelf én voor de planeet. Onderdeel van de campagne is de ‘Planetary Plate’. Dit bord visualiseert een dag- en weekmenu om te helpen gezond te blijven en waarmee je eet en drinkt binnen de grenzen van de planeet. Dus minder dierlijke en meer plantaardige producten, zonder concessies te doen als het gaat om lekker eten.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Slimme robots vergroten de waarde van verse groenten en fruit

Het sorteren en assembleren van verse groenten en fruit gebeurt tot nu toe overal ter wereld vooral handmatig. "Het zou bedrijven veel tijd en geld besparen als robots deze tijdrovende, saaie en zichzelf herhalende taken konden overnemen van medewerkers," zegt Aneesh Chauhan, expertiseleider van de Computer Vision en Robotica-groep bij Wageningen Food & Biobased Research en lid van het Agro Food Robotics-team. "En het zou nog efficiënter zijn als één robot meerdere taken kon uitvoeren."

 
Lees meer
 
 
 
Robots vergroten de waarde van verse groenten en fruit
 
 
 
 
 
Poster AGF
 
 

Nieuw: Poster AGF

 
 

Al jaren verspreiden we via vakblad Voedingsindustrie de poster VLEES en de Poster VIS, inmiddels zeer bekend en zeer gewild in de sector.

Vorig jaar kregen we regelmatig de vraag of we een extra poster wilden maken, op veler verzoek produceren we daarom dit jaar voor het eerst de Poster AGF met daarop de structuur van de Nederlandse verwerkende industrie van de AGF.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Leefbaar loon-gat van 9 procent in de bananenketen

Westfort Vleeswaren: 'Duurzaam en ambitieus project nadert afronding'

Additieven en hun funcitonaliteit

Braas Brood- en Banketbakkerij kiest Fobis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden