Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
13 april 2021

 
 
 
‘Lifestyle is de toekomst’
 
 

‘Lifestyle is de toekomst’

 
 

Een ovenkroket die bij hitte splijt, een product dat tijdens het bakken te veel vocht loslaat, het verlagen van het zout-, suiker- en/of vetgehalte, een betere hechting willen tussen laagjes in het product. De vragen vanuit de voedingsindustrie zijn divers. De oplossingen ook. Productverbetering houdt nooit op.

René Manders (FI&S), Laurens Maathuis (DCP Ingredients) en Albert Goedemoed (Life Supplies) schuiven aan de Teams-tafel om met elkaar te praten over de trends, ontwikkelingen en uitdagingen die ze signaleren in de wereld van ingrediënten.

Lees verder

 
 
 
 
 
WETGEVING en ingrediënten

De groeiende vraag naar plantaardige producten, alternatieve eiwitbronnen en een duurzamer voedselsysteem gaat onvermijdelijk gepaard met nieuwe en aangepaste wetgeving; ook ten aanzien van de etikettering van levensmiddelen.

DVAN bespreekt een aantal van die wetgevingstrajecte: benamingen zuiver voor zuivel, Brexit, Farm to Fork, Bio-wetgeving, claims en etikettering

 
Lees meer
 
 
 
WETGEVING en ingrediënten
 
 
 
 
 
Food Safety Culture: 8 stappen
 
 
Food Safety Culture: 8 stappen

Er komt nogal wat kijken bij het ontwikkelen van een voedselveiligheidscultuur, laat staan als je die zou willen veranderen.

In de whitepaper ‘Food Safety Culture’ staan acht stappen die je dichter bij een goede voedselveiligheidscultuur brengen. Het stappenplan is gebaseerd op essentiële onderwerpen die genoemd worden in de verschillende GFSI normen.

Download de whitepaper ‘Food Safety Culture’

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
April 2021 Ingrediënten
 
 
 
 
 
NVWA controleert op additieven in vleesbereidingen en -producten

Vleesverwerkende bedrijven moeten waar nodig de receptuur en de etiketten van de vleesbereidingen die zij verkopen aanpassen zodat zij voldoen aan de Europese regels voor het gebruik van additieven (E-nummers) in vleesbereidingen en vleesproducten. Dat is het gevolg van een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) waaruit blijkt dat de NVWA de Europese definities van vleesbereidingen en vleesproducten juist heeft geïnterpreteerd

 
Lees meer
 
 
 
NVWA controleert op additieven in vleesbereidingen en -producten
 
 
 
 
 
Procesoptimalisatie met Repak
 
 
Procesoptimalisatie met Repak

Er is een trend waar te nemen onder producenten van verse aardappelen en frieten in de Benelux naar procesoptimalisatie: een hogere capaciteit met minder mensen.

Repak biedt met haar dieptrekkers een oplossing die op de behoefte van de individuele aardappelverwerker is afgestemd. Samen met de klant bekijkt Repak het huidige proces en stelt een optimalisatieplan op.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Vergeten lekkers
 
 

Vergeten lekkers

 
 

‘Mam? Hebben we nog wat lekkers?’ Iedere dag weer galmt deze vraag vanuit de keuken of woonkamer richting mijn thuiskantoor. ‘Wat lekkers’ is een breed begrip voor mijn drietal. Veel is goed, als het maar zoet of zout, smeuïg of juist knapperig en/of vet is. Dus als ik antwoord met ‘Jazeker, er liggen sinaasappels, druiven en worteltjes in de koelkast’, lachen ze me schamper uit. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Marc Laus (Avebe): 'We kunnen niet achterover leunen'

Westfort Vleesproducten: Duurzaam en ambitieus project nadert afronding

Seacon Production: Deuren maken het verschil

Meer vrijheid in eiwit-keuze bij productontwikkeling

FNLI stimuleert doorleren tijdens coronacrisis

Royal Koopmans bestaat 175 jaar

Politici zetten zich in voor gezonde voedselomgeving

Handtmann Group neemt Verbufa BV over

25% biologisch voedsel in Nederland 'niet realistisch'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden