Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
30 maart 2021

 
 
 
FNLI in actie tegen hoge energiebelasting foodsector
 
 

FNLI in actie tegen hoge energiebelasting foodsector

 
 

Levensmiddelenbedrijven onderschrijven de noodzaak voor verduurzaming als geen ander. Om de energietransitie in de levensmiddelenindustrie te realiseren is een eerlijker inrichting van energieheffingen en -subsidies nodig. Door de disbalans in de huidige systematiek van heffingen en subsidies wordt het voor voedingsmiddelenbedrijven moeilijker om hun duurzaamheidsambities waar te maken, aldus de FNLI. 

Lees verder

 
 
 
 
 
NIZO: De besmettingsrisico’s van plant-based ingrediënten

Nieuwe plantaardige ingrediënten kunnen onbekende soorten en niveaus van microben bevatten. Deze ingrediënten vereisen echter vaak een mildere verwerking. Deze mildere verwerkingsomstandigheden kunnen de microben onvoldoende inactiveren. Als ongewenste microben in het product kunnen overleven en groeien, kunnen ze bederf veroorzaken of, erger nog, een gezondheidsrisico. NIZO deed onderzoek.

 
Lees meer
 
 
 
NIZO: De besmettingsrisico’s van plant-based ingrediënten
 
 
 
 
 
Banner De Koningh Coding & Labeling
 
 
 
 
 
Duurzaam voedsel verpakken
 
 
Duurzaam voedsel verpakken

In een wereld waar steeds meer nadruk ligt op duurzaamheid, worden mogelijkheden om het gebruik en de verspilling van plastic terug te dringen dan ook steeds belangrijker. Veel voedingsproducenten staan voor de uitdaging om op een duurzamere manier te verpakken. Uitdagend, gezien het feit dat plastic zeer geschikt is om voedingsmiddelen mee te verpakken. Maar hoe verpak je voedsel duurzaam met het behoud van kwaliteit en efficiëntie? Deze whitepaper vertelt je alles over dieptrekverpakken.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Primeur: Bananen trommelmotor

Procon heeft na een langdurig ontwikkeltraject een trommelmotor in concept gereed, die speciaal geschikt is voor gebruik in de fruit verwerkende industrie: met name voor bananen. De vorm van deze aandrijving is hier speciaal op afgestemd. Een woordvoerder van Procon ziet ook mogelijkheden in de vleesverwerkende industrie, met name rookworsten, al dan niet vegetarische.

 
Lees meer
 
 
 
Primeur: Bananen trommelmotor
 
 
 
 
 
Verpakkingsoplossingen voor AGF en gemaksvoeding
 
 
Verpakkingsoplossingen voor AGF en gemaksvoeding

Hoe kan de houdbaarheid van kwetsbare producten worden verlengd? Hoe kan het verbruik van verpakkingsmateriaal verminderd worden? Welke duurzame verpakkingsconcepten biedt MULTIVAC speciaal voor AGF en gemaksvoeding?

Geef je op voor de tweede ronde van de MULTIVAC Summit 2021 met presentaties en live demonstraties. Virtueel op 14 of 15 april. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Consumentenbond: Aanpak te veel zout, suiker en vet in voedsel mislukt

Het toekomstige kabinet moet veel ambitieuzer zijn in het aanpakken van te veel zout, suiker en verzadigd vet in voedingsmiddelen, aldus de Consumentenbond: “Het akkoord uit 2014 heeft te weinig opgeleverd. De afgelopen jaren zagen we keer op keer in onze tests dat er weinig vooruitgang werd geboekt. Te zoute vegaburgers, erwtensoep en bouillonblokjes. Te zoete satésaus en maaltijdvervangers. En te vette lasagnes en diepvriespizza’s.”

 
Lees meer
 
 
 
Consumentenbond: Aanpak te veel zout, suiker en vet in voedsel mislukt
 
 
 
 
 
Aankoop biologische voeding met 7% gestegen
 
 

Aankoop biologische voeding met 7% gestegen

 
 

Consumenten zijn vaker biologisch gaan kopen: de aankoopfrequentie van biologische voedingsmiddelen steeg het afgelopen jaar met 7%. Dat lijkt onder meer het gevolg van de toegenomen positieve houding ten opzichte van biologisch: 61% van de consumenten die biologisch koopt, vindt dat biologische producten met meer zorg worden gemaakt.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Europese Commissie presenteert actieplan voor biologische sector

Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af

Meer interesse in duurzaamheid door corona

Tony's Chocolonely meest duurzame merk van Nederland

NIZO voorspelt Listeria-groei in kaas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden