Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
23 maart 2021

 
 
 
‘Alternatieven voor kunststof zijn niet altijd duurzamer’
 
 

‘Alternatieven voor kunststof zijn niet altijd duurzamer’

 
 

Duurzaamheid is onbetwist het grootste thema als het gaat om de toekomst van verpakken. De perceptie van de consument, de marketingafdeling en het gebrek aan kennis staan een écht duurzame verpakking soms in de weg. Over die en andere uitdagingen spreken we met verpakkingstechnoloog Marcel Keuenhof.  

Lees verder

 
 
 
 
 
KIDV publiceert factsheet over milieuclaims

Regelmatig staat op een verpakking dat die ‘100% recyclebaar’ of ‘volledig composteerbaar’ is. Wanneer kan je een dergelijk claim gebruiken en wanneer wordt deze ten onrechte gesteld en kan dit misleidend zijn voor de consument? Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken publiceerde op 22 maart 2021 de Factsheet Milieuclaims met een beschrijving van de wettelijke kaders voor deze claims, aan de hand van een aantal veel voorkomende voorbeelden.

 
Lees meer
 
 
 
KIDV publiceert factsheet over milieuclaims
 
 
 
 
 
Duurzaam stoomgebruik met investeringssubsidie
 
 
Duurzaam stoomgebruik met investeringssubsidie

Stoom is een zeer veel toegepaste warmtedrager binnen de voedingsindustrie, maar vaak met aardgas gestookt. Forse veranderingen zijn nodig in het kader van de energietransitie voor deze manier van warmteproductie. Het elektrisch opwekken van stoom is een duurzame oplossing hiervoor. Om de energietransitie voor stoom te stimuleren, is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor elektrische stoomketels.

Benieuwd naar de opties? Scharff Techniek helpt je graag met de elektrificatie en verduurzaming van jouw stoominstallatie

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
NVWA publiceert handboek Voedings- & gezondheidsclaims

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims gepubliceerd. Claims kunnen voorkomen op etiketten van levensmiddelen, maar ook in folders, op websites en in (sociale) media. Claims, inclusief voedings- en gezondheidsclaims, zijn een vrijwillige vorm van voedselinformatie. Vrijwillige voedselinformatie mag nooit misleidend, verwarrend of dubbelzinnig zijn

 
Lees meer
 
 
 
NVWA publiceert handboek Voedings- & gezondheidsclaims
 
 
 
 
 
In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
 
 
In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture

Er komt nogal wat kijken bij het ontwikkelen van een voedselveiligheidscultuur, laat staan als je die zou willen veranderen. In de whitepaper ‘Food Safety Culture’ staan acht stappen die je dichter bij een goede voedselveiligheidscultuur brengen. Het stappenplan is gebaseerd op essentiële onderwerpen die genoemd worden in de verschillende GFSI normen.

Download de whitepaper ‘Food Safety Culture’

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Wetenschap als basis voor betere vleesvervangers

Het succes van vleesvervangers hangt niet alleen samen met hun prijs en smaak. Voor een belangrijk deel heeft het te maken met hun textuur (het mondgevoel). Wereldwijd proberen voedseltechnologen dat mondgevoel zo veel mogelijk op dat van echt vlees te laten lijken. Maar hoe meet je textuur? Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben als eersten een kwantitatieve methode ontwikkeld waarmee je de mechanische variaties in vlees kunt vergelijken met die in vleesvervangers.

 
Lees meer
 
 
 
Wetenschap als basis voor betere vleesvervangers
 
 
 
 
 

Column Saskia Stender

 
 
Vaccineren dé oplossing?
 
 

Vaccineren dé oplossing?

 
 

Iedereen zit te springen om weer ongedwongen bij elkaar op bezoek te gaan en samen van alles te organiseren en deel te nemen aan evenementen. Of gewoon lekker uit eten, naar een winkel als je iets nodig hebt of lekker wilt rondneuzen. De overheid houdt ons die worst voor (om even bij food te blijven). ‘Het kan zodra iedereen is gevaccineerd’. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Helft Nederlanders vindt elke dag vlees eten niet nodig

Plant-based food sector groeit met 49% in 2 jaar

Kostprijs van kweekvlees kan aanzienlijk omlaag

Betaaltermijn grootbedrijf aan mkb verkort naar 30 dagen

UNEP brengt voor het eerst mondiale voedselverspilling in kaart

Circular Food Center werkt aan kringloopkarbonade

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden