Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
2 maart 2021

 
 
 
Groei foodsector 2021 in twee scenario’s
 
 

Groei foodsector 2021 in twee scenario’s

 
 

De coronacrisis leidt tot grote onzekerheid. Daarom werkt ABN AMRO met twee scenario’s: een basisscenario dat ervan uitgaat dat grote delen van de economie tot begin juni ‘op slot’ blijven, en een negatief scenario waarbij de Nederlandse economie nog langer last heeft van de beperkende maatregelen. De bank geeft voor beide scenario’s de groeiverwachtingen voor de voedingsindustrie. 

Lees verder

 
 
 
 
 
Code voor dierenwelzijn zet ‘puntjes op de i’

Om het dierenwelzijn bij slachterijen verder te verbeteren, heeft de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) de “Code voor dierenwelzijn op de slachterij’ opgesteld. Deze Code voorziet bovenop alle huidige maatregelen onder meer in een jaarlijkse training van de slachterijmedewerkers en een jaarlijkse rapportage. De code dierenwelzijn wordt per 1 mei 2021 geïmplementeerd en is opgenomen in de COV-gedragscode.

 
Lees meer
 
 
 
Code voor dierenwelzijn zet ‘puntjes op de i’
 
 
 
 
 
Deuren spelen grote rol bij borgen voedselveiligheid
 
 
Deuren spelen grote rol bij borgen voedselveiligheid

Het bewaken van de temperatuur van de producten gedurende het hele proces is een belangrijk onderdeel bij het borgen van voedselveiligheid.

Door de geconditioneerde ruimtes luchtdicht af te sluiten met een goed isolerende deur is er bij sluiting geen sprake van luchtuitwisseling tussen twee ruimtes, waardoor de temperatuur in de gekoelde ruimte niet ongewenst stijgt of daalt. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Bekijk gratis webclass Lantech
 
 
 
 
 
Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht

Wat is een Food Safety Culture, waarom is een sterke voedselveiligheidscultuur belangrijk en wat komt er bij kijken? In de whitepaper ‘Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht’ kijken we naar het ontstaan, de ontwikkeling, noodzaak, impact en de kansen die een focus op Food Safety Culture biedt. En daar moet een hoop voor gebeuren, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. 

Download de whitepaper ‘Food Safety Culture’

 
Lees meer
 
 
 
Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
 
 
 
 
 
Vergroot je kennis van verwerking en verpakking
 
 
Vergroot je kennis van verwerking en verpakking

In maart start de Summit 2021 van MULTIVAC over alle aspecten van het verwerken en verpakken van levensmiddelen. De eerste twee virtuele events, van 8 t/m 11 maart 2021, gaan over "Duurzaamheid & Digitalisering" en "Oplossingen voor de vleesverwerkende industrie". 

Met live demonstraties, volop praktijkvoorbeelden en leermomenten. Mis het niet, geef je nu op!

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
ProVeg: consument wil meer plant-based, nu de politiek nog

Een groot aantal politieke partijen heeft de inrichting van ons voedselsysteem opgenomen in hun partijstandpunten. Op basis van een kiezersonderzoek formuleerde ProVeg 10 maatregelen die de transitie naar een duurzaam, eerlijk en gezond voedselsysteem versnellen. De maatregelen worden volgens de onderzoekers gesteund door een meerderheid van de Nederlanders. In een tabel, te vinden op  newfoodkieswijzer.nl zie je wat de partijen én hun kiezers vinden van de stellingen.

 
Lees meer
 
 
 
ProVeg: consument wil meer plant-based, nu de politiek nog
 
 
 
 
 
Assortiment Maaslander volledig vegetarisch
 
 

Assortiment Maaslander volledig vegetarisch

 
 

Het totale Maaslander assortiment wordt volledig vegetarisch. Daarnaast bereikt Maaslander nóg een mijlpaal: als eerste speler in de kaascategorie stapt zij over op volledig recyclebare plaks verpakkingen, die een stuk minder plastic bevatten. Met al deze initiatieven laat Maaslander zien dat ‘geel’ en ‘groen’ perfect samengaan.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

Arla Foods brengt eerste klimaatneutrale zuivel op de Nederlandse markt

Dirk start petitie voor btw-verlaging op groente en fruit

Een optimaal voedseletiket voor allergie-informatie

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden