Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
23 februari 2021

 
 
 
Corona zorgt voor tweedeling in foodsector
 
 

Corona zorgt voor tweedeling in foodsector

 
 

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de foodsector, zo blijkt uit de Sectorprognoses Food 2021/2022 van ABN AMRO. Er is binnen de sector een tweedeling zichtbaar tussen ondernemers die profiteren van de maatschappelijke veranderingen als gevolg van de coronapandemie en de bedrijven die eronder lijden. Leveranciers in foodretail bevinden zich in een comfortabele positie en zien de afzet met name via het supermarktkanaal toenemen. Daarentegen zal de eerste helft van dit jaar voor horecaleveranciers nog weinig perspectief bieden.

Lees verder

 
 
 
 
 
Textuur geven aan plantaardige eiwitten
 
 
Textuur geven aan plantaardige eiwitten

Smaakbeleving is een complex samenspel van factoren; van wat je zintuigen waarnemen en eerdere ervaringen. De lat voor vleesvervangers ligt daardoor hoog: consumenten die minder vlees besluiten te eten, willen vervangers die de sensatie en het mondgevoel van écht vlees zo goed mogelijk benaderen.

Hoe geven we de vervangers de juiste geur, textuur, sappigheid en smaak?

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Bekijk gratis webclass Lantech
 
 
 
 
 
Alles wat u altijd wilde weten over MES-software

Vragen over een Manufacturing Execution System? Bezoek de nieuwe website van Visual Link Software en lees en leer alles over deze MES-oplossing. De site biedt onder andere een informatieve animatie die u op hoofdlijnen uitlegt wat MES is en doet. Verder worden alle functionaliteiten helder uitgelegd inclusief onderlinge samenhang. Wilt u meer diepgang over het onderwerp, lees dan één van de whitepapers of stel een vraag op het faq-gedeelte. 

 
Lees meer
 
 
 
Alles wat u altijd wilde weten over MES-software
 
 
 
 
 
Een optimaal voedseletiket voor allergie-informatie
 
 
Een optimaal voedseletiket voor allergie-informatie

Loop een willekeurige supermarkt binnen en je wordt overspoeld door een diversiteit aan producten en etiketten. Als je rekening moet houden met een voedselallergie is dit een probleem. Al die etiketten presenteren allergie-informatie anders, wat het voor de koper niet gemakkelijk maakt om te kiezen. Communicatiekundigen van de faculteit Geesteswetenschappen, experts van het UMC Utrecht en TNO hebben hun krachten gebundeld om tot een voorstel te komen voor een optimaal voedseletiket, waar mensen met een voedselallergie makkelijk de benodigde informatie kunnen vinden. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Banner de Koningh
 
 
 
 
 
Micro-organismen zetten organisch afval om in vetzuren

Van pindakaas en chocola tot shampoo en wasmiddel: in veel producten zijn vetzuren en oliën verwerkt. Meestal zijn deze niet-duurzaam geproduceerd uit aardolie of palmolie. In een nieuw TKI-project werkt Wageningen Food & Biobased Research aan veelbelovende, duurzame alternatieven door micro-organismen aan het werk te zetten. Doel: vetzuren en oliën voor verschillende industriële toepassingen ontwikkelen.

 
Lees meer
 
 
 
Micro-organismen zetten organisch afval om in vetzuren
 
 
 
 
 
Einde cold calling in zicht
 
 

Einde cold calling in zicht

 
 

onder uitdrukkelijke toestemming mag je straks geen natuurlijke personen en dus ook geen eenmanszaken, maatschappen en vennootschappen onder firma meer bellen. Op 9 februari 2021 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met ‘dit wetsvoorstel ter wijziging van de Telecommunicatiewet’. Dit betekent voor telemarketing dat het huidige opt-out-systeem wordt vervangen door een opt-in-systeem. Oftewel, afhankelijk van je business model kan dit enorme impact hebben.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 

ROOTS: 'Grote vraag naar kantoren voor start-ups'

Tony's Chocolonely toch niet slaafvrij

Nederlandse visserij wordt steeds duurzamer

7 Europese landen willen inzet Nutri-Score vergemakkelijken

Duits vertrouwen in Nederlands voedsel vraagt aandacht

SGF pleit voor wetgeving gezonder eten en drinken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden