Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
28 januari 2021

 
 
 
Mondiaal centrum voor foodinnovatie naar Nederland
 
 

Mondiaal centrum voor foodinnovatie naar Nederland

 
 

De Nederlandse agrifood, tuinbouw en veredeling sectoren zijn wereldspelers als het gaat om kennis en technieken voor het duurzaam produceren en verwerken van voedsel. Die kennis en innovatie gaat al de wereld over, daarom gaat Nederland het centrum vormen voor wereldwijde voedselinnovatie...

Lees verder

 
 
 
 
 
WUR: Voedselsystemen moeten hervormd worden
 
 
WUR: Voedselsystemen moeten hervormd worden

De pandemie benadrukt het wereldwijde probleem van voedselzekerheid eens te meer. Maar het probleem kan worden aangepakt door onderzoek en innovatie (O&I) en het 'build back better-principe'. Dit laat het Foresight Team van SCAR van de Europese Unie zien. Het SCAR Foresight-rapport beschrijft de complexiteit en urgentie van voedselproductie- en voorziening en vraagt om onderzoek en innovatie om veranderingen te stimuleren. Door doelstellingen in te stellen, diëten te verbeteren en voedselsystemen diverser en circulair te maken, kan de EU herstellen van deze crisis.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
KIDV en KVK starten Business Challenge Innovatief Verpakken

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Kamer van Koophandel (KVK) starten op 28 januari 2021 de Business Challenge Innovatief Verpakken. Bedrijven kunnen een verpakkingschallenge rondom verpakken en recycling indienen en via het open innovatieplatform een oplossing zoeken voor hun uitdaging. Zo komen ze in contact met innovatieve verpakkingsbedrijven, start-ups, scale-ups, zelfstandige ondernemers en MKB-ondernemingen uit Nederland, Europa en de rest van de wereld.

 
Lees meer
 
 
 
KIDV en KVK starten Business Challenge Innovatief Verpakken
 
 
 
 
 
Houdbaarheidsindicator ‘Keep-it’ gaat voedselverspilling tegen
 
 
FoodSwitch: Verdienvermogen door verduurzaming voedselproductie

Een brede coalitie wil bijdragen aan een duurzamer, mondiaal voedselsysteem en tegelijkertijd op een duurzame manier verdienvermogen voor Nederland creëren met FoodSwitch: een programma waaruit de komende 10 jaar (keten) innovaties versneld gefinancierd kunnen worden. De gedachte achter FoodSwitch is een wereldwijde verduurzaming van de voedselproductie door het versnellen van de opschaling van innovaties waarin Nederland een leidende rol heeft. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Van Veldhoven: Tijd voor een circulaire economiewet

Nederland is toe aan de volgende stap op weg naar een circulaire economie. De basis is gelegd. Per product worden minder grondstoffen gebruikt, maar het gebruik van grondstoffen in totaal vermindert nog niet. Het is tijd te versnellen om in 2050 volledig circulair te zijn. Dat concludeert het PBL in de eerste Integrale Circulaire Economie Rapportage (ICER). Staatssecretaris Van Veldhoven pleit dan ook voor stevigere maatregelen.

 
Lees meer
 
 
 
Van Veldhoven: Tijd voor een circulaire economiewet
 
 
 
 
 
Innovatief cameratoezicht voor slachthuizen
 
 
Innovatief cameratoezicht voor slachthuizen

De afgelopen jaren hebben grote slachthuizen in Nederland cameratoezicht geïmplementeerd. Elke dag worden er honderden uren aan videobeelden gegenereerd. In de praktijk bekijken slachthuizen een willekeurige en beperkte selectie van de videobeelden. Het gevolg: de meeste videobeelden, en daarmee mogelijke welzijnsproblemen bij dieren, blijven ongezien. Om deze tekortkoming aan te pakken hebben de Dierenbescherming, Deloitte, Eyes On Animals en Vion samen een innovatief systeem voor cameratoezicht ontwikkeld.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Waarde toekennen aan reststromen foodsector
 
 

Waarde toekennen aan reststromen foodsector

 
 

Bedrijven aan de rand van de circulaire economie zien zich vaak voor de uitdaging staan dat zij binnen de lineaire economie opereren en aan de daarin geldende juridische, financiële en boekhoudkundige regels en voorschriften moeten voldoen. De whitepaper ‘Verwaarden van reststromen’ brengt bestaande vraagstukken in kaart om bedrijven te helpen deze uitdagingen aan te pakken.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2021 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden