Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
15 december 2020

 
 
 
De haat-liefdeverhouding tussen consument en verpakking
 
 

De haat-liefdeverhouding tussen consument en verpakking

 
 

De consument wordt dagelijks met verpakkingen geconfronteerd, zoals de plastic verpakking om de paprika, het kartonnen melkpak of de glazen pot waar de doperwten in zitten. Consumenten vinden duurzaamheid een belangrijk thema, 35 procent van de consumenten zegt bereid te zijn om meer te betalen voor een duurzamere verpakking. Maar de consument heeft, door gebrek aan informatie, vaak nog moeite met het kiezen van de meest duurzame optie.

Lees verder

 
 
 
 
 
Limiet circulariteit voor kunststof verpakkingen is 72%
 
 
Limiet circulariteit voor kunststof verpakkingen is 72%

Wetenschappers van Wageningen University & Research, Universiteit Gent en Universiteit Twente hebben de theoretische limiet in circulariteit voor kunststofverpakkingen bepaald. Om te onderzoeken werden alle verbeteropties gemodelleerd in een ingewikkeld model. 

De wetenschappers kwamen uit op een overall recyclingpercentage van 72%. De gemiddelde polymeerzuiverheid van de gerecyclede kunststoffen bedraagt 97%.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
MULTIVAC in de top van '50 Duurzaamheid & Klimaatleiders'

Voor MULTIVAC is duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie. Dat heeft geleid tot de benoeming tot een van de 50 modelbedrijven op het gebied van klimaatbescherming en energie-efficiëntie. In deze top 50 zijn ze de enige leverancier van verpakkingsoplossingen. MULTIVAC is een pionier en model voor de sector als het gaat om duurzame kunststofbesparende verpakkingsconcepten.

 
Lees meer
 
 
 
MULTIVAC in de top van "50 Duurzaamheid & Klimaatleiders"
 
 
 
 
 
De impact van corona op agrosectoren
 
 
De impact van corona op agrosectoren

De afgelopen maanden waren er veel (mogelijke) bedreigingen en onzekerheden voor de Nederlandse agrosector. Maar wat is nu daadwerkelijk de impact van de coronacrisis op deze sector? Onderzoekers van Wageningen Economic Research zijn vanaf het begin van de crisis betrokken bij het analyseren van de gevolgen. Ze delen hun bevindingen in het rapport ‘De impact van de coronacrisis op het Nederlandse agrocomplex’. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
HAK werkt aan ‘intelligent groentebord’

HAK werkt aan het ontwerp en de productie van een ‘intelligent groentebord’ om kinderen op geraffineerde wijze en ongemerkt te verleiden dagelijks meer groenten te laten eten dan nu het geval is. De groentefabrikant wil kinderen in de leeftijd 4-8 jaar en hun ouders op een slimme wijze helpen om meer groenten te eten en zo onbewust een gezonder eetgedrag te beïnvloeden.

 
Lees meer
 
 
 
HAK werkt aan ‘intelligent groentebord’
 
 
 
 
 
Subsidie voor versnellen innovatie
 
 
Subsidie voor versnellen innovatie

Voor het versnellen van de innovaties wil het Rijk dat mkb-bedrijven meer gaan samenwerken. Om die samenwerking te stimuleren is er de subsidieregeling  ‘MIT R&S Samenwerkingsprojecten’. Provincie Gelderland ondersteunt deze samenwerking wanneer die leidt tot nieuwe producten die helpen bij de aanpak van klimaatverandering, betere gezondheid en circulaire economie. Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking die door de provincie wordt gesteund in de agrofood is het reinigen van aspergefolie , zodat het gerecycled kan worden. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 

Column Saskia Stender

 
 
Column Saskia Stender
 
 

Warme contacten

 
 

Begin jij al te wennen aan Teams? Ik niet. Ik denk dat ik er zelfs nooit aan zal wennen; ik blijf een mensen-mens. 

We missen met elkaar zóveel persoonlijke contactmomenten; zowel privé als in het werk. Contact houden vraagt in deze tijd (je leest het goed, ik wil het C-woord even vermijden) om extra effort; en nieuwe contacten leggen al helemaal. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden