Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
1 december 2020

 
 
 
Stevige pijn van COVID-19 voor foodproducenten
 
 

Stevige pijn van COVID-19 voor foodproducenten

 
 

De COVID-19-pandemie heeft de voedingsmiddelenindustrie in ons land stevig geraakt. Veel producenten van voedingsmiddelen die lijden onder de coronamaatregelen hebben het eerste halfjaar van 2020 te maken gehad met een sterke daling van de omzet, productie, export en winst. Dat blijkt uit een enquête onder leden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en aangesloten brancheorganisaties.

Lees verder

 
 
 
 
 
Efficiënt en duurzaam onder één dak bij Westfort
 
 
Efficiënt en duurzaam onder één dak bij Westfort

Westfort Vleesproducten realiseert in IJsselstein een van de modernste vleesverwerkingslocaties wereldwijd: efficiënt, innovatief, diervriendelijk en duurzaam. Op dit moment wordt er gebouwd aan een moderne verwerkings- en inpakfaciliteit met geïntegreerd vrieshuis. Het vrieshuis kan eind dit jaar al in gebruik worden genomen.

“De varkenssector zal niet meer groeien,” verwacht Egbert Kruiswijk, commercieel directeur van Westfort Vleesproducten, “maar inkrimpen doen we niet! Daarom zetten we de komende jaren stevig in op nieuwe concepten."

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Plantaardige kazen van Boermarke

Boermarke gaat begin 2021 dagelijks 10 ton plantaardige kaas produceren. Hiervoor wordt een geheel nieuwe productielijn opgezet. Voor dit hoogwaardige product hebben ze in MULTIVAC een passende partner gevonden. Zij leveren een processing- en verpakkingslijn op maat van het slicen, verpakken, controleren tot het etiketteren om de plantaardige kaas te beschermen en de houdbaarheid te verlengen. 

 
Lees meer
 
 
 
Plantaardige kazen van Boermarke
 
 
 
 
 
Promo 5 Sleegers Experience Center
 
 
 
 
 
Baanbrekende samenwerking Primus Wafer Paper en 1-2-Taste Ingredients
 
 
Baanbrekende samenwerking Primus Wafer Paper en 1-2-Taste Ingredients

Primus Wafer Paper B.V. heeft onlangs een distributieovereenkomst gesloten met 1-2 Taste B.V. in India. De samenwerking is een volgende stap in de ‘Primus goes Prime’-reis, en het ontwikkelen van de volgende generatie ouwel (eetbaar papier).

Primus Wafer Paper is marktleider op het gebied van eetbare (druk)vellen voor de voedingsmiddelenindustrie en de markt voor taartdecoratie, 1-2 Taste B.V. is een gevestigd e-commerce platform in India en Europa met een sterke positie in de bakkerij- en taartdecoratiemarkt.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Source Technology sluit overeenkomst met Belgische start-up Taaas BV

Het Deens bedrijf Source Technology is de uitvinder van de PowerHeater™. Deze productielijn voor vleesvervangers en vlees maakt gebruik van indirect thermisch koken. Met de innovatieve procestechniek kan een vezelige textuur en een unieke bite en smaak worden gecreëerd. Met name de foodservicesector en levensmiddelmerken tonen interesse in de innovatie. De distributie ligt sinds kort bij Taaas (Taste as a service) BV, uit Kortrijk, België.

 
Lees meer
 
 
 
Distributie Source Technology via Belgische start-up Taaas BV
 
 
 
 
 
Onderzoek transitie naar een duurzaam voedselsysteem
 
 
Onderzoek transitie naar een duurzaam voedselsysteem

Onder de vlag van de NWA start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken met het driejarige programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’.

Er wordt onder meer gewerkt aan een versnellingsagenda voor transitie, het inzichtelijk maken van hoe de transitieopgave vorm kan krijgen in een gebiedsgerichte aanpak, een systeemmodel voor kwantitatieve systeemanalyses en bouwstenen voor onderwijsontwikkeling op de thematiek van transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 

Column Michiel Heerkens directeur Lavans

 
 
Column Michel Heerkens
 
 

Hier kan geen hygiënevoorschrift tegenop

 
 

Hygiëne staat in deze coronatijden volop in de belangstelling. Sterker nog, het onderwerp krijgt wat mij betreft nu eindelijk de aandacht die het verdient. De overheid roept mensen continu op zich aan hygiënevoorschriften te houden. Veruit de meeste mensen zijn zich, meer dan voorheen, bewust van hun eigen hygiëne. Dat biedt kansen voor bedrijven, onder meer in de voedingsindustrie, om mensen ook in hun werkomgeving op een positieve manier te betrekken bij hygiëne.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden