Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
17 november 2020

 
 
 
Schoonmaken voor de voedingsindustrie: ‘Het is en blijft maatwerk’
 
 

Reiniging en desinfectie: ‘Het is en blijft maatwerk’

 
 

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Dat heeft wel de nodige data opgeleverd; maar geen standaardprotocollen. Een goede schoonmaak blijft maatwerk. En blijkt lastig in de praktijk. Jürgen Janssens van CID Lines, René Bakker van ITZU Cleaning en Freddy van de Kolk van Rittal analyseren de obstakels én brengen praktische oplossingen.  

Lees verder

 
 
 
 
 
Nieuw concept voor wegen, etiketteren en sorteren
 
 
Nieuw concept voor wegen, etiketteren en sorteren

Profish Food B.V.in Twello verwerkt zalmen en witvis en levert deze vers voorverpakt aan de retail. We zien de vraag naar verschillende etiketteringen per winkelorder toenemen, zegt Jan Hartgers, Technical Manager Profish. “Op elk etiket moet veel informatie. Onze klanten willen daarnaast hun groeiende diversiteit aan producten goed presenteren. De consument wil herkenbare etikettering en in een oogopslag het verschil kunnen zien tussen bijvoorbeeld biologische of bbq-producten, naturel, gekruid of actiepakketten.”

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Banner Normec Foodcare
 
 
 
 
 
Procesoptimalisatie bij Zandvliet

Begin oktober heeft Sismatec een volledig nieuwe Treif Twister SP+ geïnstalleerd bij de firma Zandvliet in Delft. Zandvliet werkt al jaren met diverse Treif dicing machines, waaronder enkele heel oude.

“We zijn met Sismatec in gesprek gegaan omdat zij leverancier zijn van en onderhoud doen aan onze Treif dicing machines”, vertelt Sander van der Velden, Operationeel Directeur bij Zandvliet Vleeswaren te Delft.

 
Lees meer
 
 
 
Procesoptimalisatie bij Zandvliet
 
 
 
 
 
Pakket met plasticbesparende verpakkingen kado
 
 
Pakket met plasticbesparende verpakkingen kado

Iedereen moet plasticbesparende verpakkingsmaterialen inzetten. Per 1 januari 2021 gaat de EU belasting heffen op plastic verpakkingsafval dat niet wordt gerecycled. Voldoe je al aan de eisen? Wat moet je inzetten? Als levensmiddelenproducent zie je vaak door de bomen het bos niet meer. MULTIVAC heeft een pakket met inspirerende voorbeelden samengesteld. Vraag het nu gratis aan.  

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Deel 3 bouw Sleegers Experience Center
 
 
 
 
 
Corona verandert food: 5 trends

Zoals het er nu uitziet, gaan we een onzekere start van 2021 tegemoet, aldus de Rabobank. Denk aan een breed pakket aan anderhalvemeter-maatregelen en het versoepelen van regels met de nodige obstakels. Langzamerhand werken we zo toe naar een enigszins normale situatie halverwege volgend jaar. Helaas niet helemaal normaal.

De foodsector verandert door de impact van het coronavirus. De vijf belangrijkste trends zijn...

 
Lees meer
 
 
 
Corona verandert food: 5 trends
 
 
 
 
 
Het schoonmaakdilemma
 
 

Het schoonmaakdilemma

 
 

Schoonmaak is geen kostenpost, maar een investering. Essentieel voor een voedselveilig productieproces. Het kost tijd. En geld. Het vraagt om de juiste kennis. Het is maatwerk. Zonder deze investeringen loop je het risico dat jouw producten (samen met je goede naam) op de vuilnisbelt belanden. Dát is pas zonde.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden