Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
10 november 2020

 
 
 
Ontbijtschok 2040
 
 

Ontbijtschok 2040: Schaarste aan koffie, thee, chocolade, banaan en sinaasappels

 
 

Ruim 75% van de Nederlanders kan een leven zonder kop koffie of thee niet voorstellen. Dat zouden ze echter wel moeten doen, want als we qua productie en consumptie op dezelfde manier doorgaan als nu, kan dat kopje koffie of thee bij het ontbijt ze in de toekomst wel eens afgenomen worden. Dat blijkt uit onderzoek van MVO Nederland naar hoe de ontbijttafel er in 2040 uitziet. Veel producten zijn er in 2040 niet meer óf zeer schaars door onze...

Lees verder

 
 
 
 
 
Keurmerken groeien sterker dan de markt in 2020
 
 
Keurmerken groeien sterker dan de markt in 2020

Supermarktomzetten zijn in de eerste helft van 2020 sterk gestegen door de impact van de coronamaatregelen, met +9,6%. De omzetten van producten met een duurzaam keurmerk zijn zelfs nog sterker gegroeid met +15%, dit blijkt uit de laatste cijfers van de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI. 

De consument vergt steeds meer aandacht voor de herkomst van het voedsel in het supermarktkanaal, versterkt door de trend dat men in deze tijd vaker kiest voor aankopen bij een speciaalzaak of rechtstreeks bij de boer. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Whitepaper zout- en suikerreductie

De redenen om zout en suiker in ons voedsel te reduceren zijn zeer divers. Maar zout- en suikerreductie heeft invloed op de smaak van een product. Hoe belangrijk is smaak in de foodsector? En waarom is zout- en suikerreductie een blijvertje? Om inzicht te krijgen in dit continue proces, hebben we in onze nieuwste whitepaper vier criteria voor zout- en suikerreductie toegelicht.

 
Lees meer
 
 
 
Whitepaper zout- en suikerreductie
 
 
 
 
 
roerwerkketels van100 tot wel meer dan 1.000 liter
 
 
 
 
 
RI&E: de weg naar gezond en veilig werken
 
 
RI&E: de weg naar gezond en veilig werken

Als ondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte en uitval. Niet alleen voor hen, maar ook voor de toekomst van je bedrijf. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) kan je hierbij helpen. Het leidt niet alleen tot minder ziekteverzuim, maar bevordert ook het werkplezier en de productiviteit.

Wist je dat het hebben van een RI&E ook wettelijk verplicht is?

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Sleegers Technique onthult

In de eerste video heeft u kunnen zien hoe Huub Sleegers, eigenaar van Sleegers Technique een tipje van de sluier oplichtte van de wilde plannen die zij hebben.

Eén ding weten we nu al honderd procent zeker. Het gaat alle Sleegers klanten, niet één uitgezonderd, heel veel opleveren. Hun machinelijnen staan nooit stil en aan hun innovatieve techniek komt geen einde. Ook hun klanten groeien door.

Huub komt daarom half december met ......

 
Lees meer
 
 
 
Sleegers Experience Center
 
 
 
 
 
 
 
Nocotech-systeem bereikbaar via de cloud

Wanneer start en wanneer stopt de machine? Wat is het verbruik? Werkt alles zoals het moet? We willen en moeten áltijd inzicht hebben. Daarmee hebben en houden we volledige controle; vooral ook over het desinfectieproces. 

Nocotech is een geautomatiseerd desinfectiesysteem dat in Nederland door Simpel Desinfecteren wordt geleverd. Vele bedrijven in de voedingsindustrie hebben inmiddels één of meer van deze machines staan; in productieruimtes, kantines, kleedkamers, transportbusjes, etcetera. .

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Black Hole
 
 

Black Hole

 
 

Januari, Februari, Quarantaine, December; We lachen erom, maar zo is het wel. Vanaf maart vielen velen in een ‘black hole’ en de rest van het jaar ging in een waas voorbij. Met ups en downs, zware omzetdalingen of belachelijk drukke tijden omdat de producten niet aan te slepen zijn… een waanzinnige wereld.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden