Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
3 november 2020

 
 
 
EU-project TRACK
 
 

EU-project TRACK: verbeteren traceerbaarheid agrifood

 
 

Hoe kan het Europese beleid de Europese agrifood-sector verder ondersteunen? Dat was de hoofdvraag tijdens de slotbijeenkomst van het project TRACK. Doel van dit project was het bevorderen van de toepassing van big data en het verbeteren van de traceerbaarheid van agrifood, vooral op het gebied van productie. In twee jaar tijd werden bijna 400 Europese ondernemingen ondersteund en/of begeleid. Conclusie: er is een grote behoefte aan maatwerk. De sector is uniek en moeilijk te vergelijken met andere sectoren; onder meer omdat er met verse producten wordt gewerkt en voedselveiligheid een belangrijk thema is.

Lees verder

 
 
 
 
 
Automatisering als medicijn
 
 
Automatisering als medicijn

In maart van dit jaar zag Lunchtafel haar omzet met 95% dalen. Bedrijven sloten hun deuren, een lunch leveren was niet meer nodig. De corona-uitbraak bracht veel zorgen met zich mee. “Maar nu zien we de toekomst weer positief tegemoet.” De uitdrukking op het gezicht van David Kok, mede-eigenaar en de commerciële man achter Lunchtafel, wisselt van zorgelijk naar enthousiast. “Het is niet fijn als je je business ziet wegvallen en dat je moet besluiten afscheid te nemen van medewerkers die al vanaf het eerste uur bij je werken. We moesten opnieuw naar de tekentafel om deze periode te kunnen overleven.”

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Duurzaam voedsel verpakken

In een wereld waar steeds meer nadruk ligt op duurzaamheid, worden mogelijkheden om het gebruik en verspilling van plastic terug te dringen ook steeds belangrijker. Veel voedingsmiddelenproducenten staan voor de uitdaging om op een duurzamere manier te verpakken. Uitdagend, gezien het feit dat plastic zeer geschikt is om voedingsmiddelen mee te verpakken. Maar hoe verpak je voedsel duurzaam met het behoud van kwaliteit en efficiëntie? Deze whitepaper vertelt je alles over dieptrekverpakken.

 
Lees meer
 
 
 
Duurzaam voedsel verpakken
 
 
 
 
 
Banner Sleegers
 
 
 
 
 
IoT in de voedingsindustrie
 
 
IoT in de voedingsindustrie

“Stilstand verminderen en onverwachte service-interventies voorkomen, staan hoog op de prioriteitenlijst van foodfabrikanten”, vertelt dr. Marcus Korthäuer, CEO en eigenaar van Espera in een interview over IoT in de voedingsmiddelenindustrie. “Nieuwe functies op onze verpakkingsmachines zorgen ervoor dat processen duurzaam worden geoptimaliseerd en de productie-efficiëntie verbetert.” 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Pakket met plasticbesparende verpakkingen kado

Iedereen moet plasticbesparende verpakkingsmaterialen inzetten. Per 1 januari 2021 gaat de EU belasting heffen op plastic verpakkingsafval dat niet wordt gerecycled. Voldoe je al aan de eisen? Wat moet je inzetten? Als levensmiddelenproducent zie je vaak door de bomen het bos niet meer. MULTIVAC heeft een pakket met inspirerende voorbeelden samengesteld.

Vraag het nu gratis aan.

 
Lees meer
 
 
 
Pakket met plasticbesparende verpakkingen kado
 
 
 
 
 
Behalen Urgenda reductiedoel 2020 onzeker
 
 
Behalen Urgenda reductiedoel 2020 onzeker

Het kabinetsdoel: in 2030 49% minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. Van dat doel is inmiddels 34 procent in zicht. Dit zegt het PBL in de Klimaat- en Energieverkenning (KEV) 2020. De Urgenda-doestelling van 25% emissiereductie in 2020 ten opzichte van 1990 wordt alleen gehaald bij een forse impact van COVID-19 op de economie en daarmee op het energiegebruik, een relatief warm najaar en relatief weinig productie door Nederlandse energiecentrales.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Robotisering: nut en noodzaak
 
 

Robotisering: nut en noodzaak

 
 

De voedingsmiddelenindustrie investeert meer en meer in automatisering, digitalisering en robotisering. De branche moet wel; mede doordat personeel - vooral voor het zwaardere oncomfortabele werk - steeds lastiger te vinden is. Maar ook om de voedselveiligheid beter te borgen. Mensen kunnen immers, ondanks het naleven van de hygiëneprotocollen, onbewust bacteriën de productie in brengen.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden