Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
27 oktober 2020

 
 
 
Top Tien Food Trends voor 2021
 
 

Food Trends 2021: Transparantie met stip op nummer 1

 
 

Transparantie komt naar voren als duidelijke winnaar in de Top Tien Trends van 2021, dit blijkt uit het jaarlijkse Top Tien Trends rapport van Innova Market Insights. Het rapport biedt een diepgaand inzicht in hoe de voedings- en drankindustrie zicht geleidelijk aan heeft ontwikkeld. COVID-19 transformeert onze winkel- en eetgewoonten, waarbij het van het grootste belang is om voorop te blijven lopen in een veranderende wereld.

Lees verder

 
 
 
 
 
Automatiseren voor schone en stickervrije kratten
 
 
Automatiseren voor schone en stickervrije kratten

Tik – tik – tik – tik… Ook boven in het kantoor is er geen ontkomen aan het repeterende geluid van de krattenwasmachine. “Sommige mensen vinden het een herrie, maar voor mij is het een geruststellend geluid. Dan weet ik dat de machine loopt.” Aan het woord is Léon Rust, sinds 2019 algemeen directeur bij HB Rts. Op negen locaties in Nederland verzorgt het bedrijf de verhuur, reiniging, het tellen en sorteren van emballage die door de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Banner Smart Packaging Solutions
 
 
 
 
 
Vegaburger mag, kaasalternatief niet

Het Europees Parlement heeft op 23 oktober 2020 gestemd tegen een verbod op het gebruik van productnamen als ’veggieburger’ en 'veganistische worst', maar vóór een verbod op omschrijvingen als ‘plantaardig alternatief voor yoghurt’.

Termen als 'amandelmelk' en 'veganistische kaas' zijn al verboden op producten in de EU, maar het aangenomen amendement 171 gaat nog verder en verbiedt ook het gebruik van beschrijvende termen als 'yoghurtstijl' en 'kaasalternatief ' voor zuivelalternatieven.

 
Lees meer
 
 
 
Vegaburger mag, kaasalternatief niet
 
 
 
 
 
DP&S behaalt Plant-Based Global Standard
 
 
DP&S behaalt Plant-Based Global Standard

Dutch Protein & Services (DP&S) is het eerste bedrijf ter wereld dat voldoet aan de strenge voorwaarden van de nieuwe standaard voor plantaardige producten.

Dit geeft klanten de zekerheid dat alle ingrediënten voor veganistische en vegetarische producten gegarandeerd vrij zijn van dierlijke bijproducten. Een essentieel onderscheid in deze groeiende markt.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Whitepaper zout- en suikerreductie

Hoe belangrijk is ‘smaak’ in de foodsector? En waarom is zout- en suikerreductie een blijvertje? De redenen om zout en suiker in ons voedsel te reduceren zijn zeer divers. De mogelijkheden ook. Toevoeging ervan is er juist om (letterlijk) in de smaak te vallen bij de consument. In onze nieuwste whitepaper lichten we het belang van reduceren toe en gaan we in op de gevolgen voor jouw product. 

 
Lees meer
 
 
 
Whitepaper zout- en suikerreductie
 
 
 
 
 
MEZT gaat stikstofproblematiek te lijf
 
 
MEZT gaat stikstofproblematiek te lijf

De intensieve landbouw en veeteelt zijn de belangrijkste bronnen van stikstofuitstoot. De Delftse start-up MEZT, opgericht door Adriaan van Lieftinck en Edward Sibeijn, denkt een oplossing te hebben. Met de electrodialysetechnologie van de TU Delft wil MEZT voorkomen dat gezonde landbouwbedrijven moeten krimpen of sluiten. Edward: “Door de stikstofuitstoot om te buigen van vervuilend probleem naar onderdeel van de circulaire boerderij kunnen we zorgen voor hoger dierwelzijn en een duurzamer verdienmodel.”

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Wordt nooit ervaringsdeskundige
 
 

Wordt nooit ervaringsdeskundige

 
 

Het grootse vergif bij vooruitdenken is ervaring.

Had je nu een koetsier uit 1900 naar zijn dromen kunnen vragen, dan had hij vast iets geantwoord als: “Geef me een span paarden die viermaal zo snel rennen en de helft minder eten”. Hij dacht niet aan verbrandingsmotoren, laat staan Tesla’s. Hij dacht niet verder dan de kont van het paard; het enige waar hij ervaring mee had.  

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden