Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
13 oktober 2020

 
 
 
Digitalisering: haal de kink(en) uit de kabel
 
 

Digitalisering: haal de kink(en) uit de kabel

 
 

Digitalisering staat in dienst van optimalisering en het vergroten van de veiligheid. Hoe beter geautomatiseerd, des te minder kans op verstoring en ontwrichting. Dat vraagt continu om vernieuwing. De voedingsindustrie staat nog aan het begin van de digitalisering, maar het kan heel snel gaan. Uiteindelijk moeten we naar connectiviteit en naar data delen: met afnemers, met toeleveranciers, zelfs met concurrenten.

Lees verder

 
 
 
 
 
Meer efficiëntie voor Bakkerij Fuite
 
 
Meer efficiëntie voor Bakkerij Fuite

Bakkerij Fuite breidde net zoals veel andere familiebedrijven danig uit door de generaties heen. Brood en gebak vinden in grote hoeveelheden hun weg naar afnemers in binnen- en buitenland. Voor die productie, waaronder de miljoen zachte bolletjes die wekelijks de fabriek uit komen, zijn geoliede bedrijfsprocessen een must. Reden om dit jaar de grondstoffenregistratie en -uitgifte naar de productie te automatiseren. Geen onlogische keuze, voor wie bedenkt dat Fuite werkt met zo’n 500 recepturen die elk bestaan uit meerdere ingrediënten en waardoor er dus een complexe voorraad grondstoffen is vereist.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Banner Normec Foodcare
 
 
 
 
 
Massief karton heeft een 35% kortere invriestijd

Hoe sneller een bederfelijk product wordt ingevroren, des te hoger blijft de kwaliteit. Het soort verpakking speelt daarbij een belangrijke rol. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat massief karton 35% sneller invriest dan golfkarton. Dit betekent dat het product dat wordt ingevroren in massief karton van een hogere kwaliteit is, doordat het natuurlijke bederf van het product eerder wordt gestopt. Lees hier alles over het onderzoek en de resultaten.

 
Lees meer
 
 
 
Massief karton heeft een 35% kortere invriestijd
 
 
 
 
 
Het wereldvoedsel-vraagstuk is een veelkoppig monster
 
 
Het wereldvoedselvraagstuk is een veelkoppig monster

In 2050 zijn er tien miljard mensen om te voeden. Nu al gaat de voedselvoorziening gepaard met grote uitdagingen rond milieu, klimaat en gezondheid. Wageningse wetenschappers uit allerlei vakgebieden, van landbouw- en voedingsdeskundigen tot filosofen, doen onderzoek naar deeloplossingen. Hun verhalen zijn gebundeld in het boek ‘Tien miljard monden’, samengesteld door voedseldenkers Jeroen Candel en Ingrid de Zwarte. “We wilden geen rechtlijnig verhaal vertellen, maar alle ideeën samenbrengen.”

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Spelregels veranderen tegen voedselverspilling

Om voedselverspilling voor 2030 te halveren zijn nog grote stappen nodig, alleen staat soms wet- en regelgeving in de weg. Wanneer ondernemers zich willen inzetten om zo min mogelijk te verspillen en reststromen optimaal te verwaarden, is het dus belangrijk die regels – waar mogelijk en veilig – te veranderen. De WUR onderzocht de haalbaarheid en impact van mogelijke maatregelen. Op basis van de resultaten selecteerde de Stichting Samen tegen Voedselverspilling een top 10 van prioriteiten, die nu beschikbaar zijn in een handige en overzichtelijke factsheet.

 
Lees meer
 
 
 
Spelregels veranderen tegen voedselverspilling
 
 
 
 
 
Het gras bij de buren is altijd groener…
 
 

Het gras bij de buren is altijd groener…

 
 

In mijn geval geldt bovenstaande vrij letterlijk. Ons gazon is een slagveld van diverse grassoorten,  mos, dode plekken en paardenbloemen. De buren daarentegen kunnen pronken met een strakke, gekortwiekte frisgroene lap. De hele dag door beweegt er een witte schijf over het gazon. De maairobot wordt bediend via een app en Bluetooth. “Ha! Die gaan we hacken!” hoorde ik een groepje pubers met pukkels (sommige dingen veranderen nooit) grinniken bij het zien van de schijf.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden