Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
6 oktober 2020

 
 
 
Honderdduizend handtekeningen tegen vegaburgerverbod
 
 

Honderdduizend handtekeningen tegen vegaburgerverbod

 
 

De petitie tegen het vegaburgerverbod heeft afgelopen zondag 4 oktober 2020 de mijlpaal van 100.000 handtekeningen gehaald. Stichting ProVeg wil hiermee voorkomen dat een nieuwe EU-wet namen van vleesvervangers zoals ‘kipstuckjes’ of ‘vegan schnitzel’ verbiedt, omdat ze te veel zouden lijken op die van echt vlees. Op Dierendag kreeg de petitie de wind in de rug dankzij een item in Zondag met Lubach. Scroll naar beneden voor het filmpje.

Lees verder

 
 
 
 
 
Tijdwinst met nieuwe snelloopdeuren bij Beko
 
 
Tijdwinst met nieuwe snelloopdeuren bij Beko

De functionaliteit van deuren wordt onderschat, weten kenners uit de voedingsmiddelenindustrie. Bij het bouwen van een geconditioneerde ruimte maakte Beko Groothandel dan ook een studie van de nieuw in gebruik te nemen deuren. Er wordt dan niets in huis geproduceerd bij Beko Groothandel, een dynamische plek is het wel: elke maandagochtend laden en lossen vrachtwagens hun waar, wordt op het kantoor druk onderhandeld over bakkerijgrondstoffen, en rijden op het expeditieplein medewerkers met vorkheftruks rond om zakken grondstoffen te verplaatsen. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Banner LikeMeat
 
 
 
 
 
4 criteria zout- en suikerreductie

De redenen om zout en suiker in ons voedsel te reduceren zijn zeer divers. Maar zout- en suikerreductie heeft invloed op de smaak van een product. Hoe belangrijk is smaak in de foodsector? En waarom is zout- en suikerreductie een blijvertje? Om inzicht te krijgen in dit continue proces, hebben we in onze nieuwste whitepaper vier criteria voor zout- en suikerreductie toegelicht.

 
Lees meer
 
 
 
4 criteria zout- en suikerreductie
 
 
 
 
 
Voedingsmiddelen verpakken – welke verpakking kiest u?
 
 
Voedingsmiddelen verpakken – welke verpakking kiest u?

Naast voedselveiligheid spelen ook factoren zoals uitstraling, duurzaamheid en houdbaarheid een belangrijke rol. Voedingsmiddelen bederven, dat is een feit. Echter de mate en de snelheid waarin voedsel bederft, kan met de juiste verpakking worden vertraagd. Welke verpakking is voor u de beste keus? Lees meer over de reguliere vacuümverpakking, speciale ‘skin’ en ‘shrink’  of ‘MAP’ verpakking.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Nieuwe verpakkings-oplossingen voor plant-based

Het ontwikkelen, produceren, verpakken en vermarkten van op planten gebaseerde voeding is een inspirerend en dynamisch proces. Het Noord-Amerikaanse Reiser ondersteunt bedrijven die wereldwijd hun plantaardige vleesvervangers afzetten, vertelt sales manager Steve Lulich. 

“De categorie ‘plantaardige vleesvervangers’ is een snel groeiende niche. Je moet nú investeren als je niet wilt achterblijven maar deel wilt uitmaken van de toekomstige foodindustrie.” Dat zegt de bevlogen Steve Lulich, sales manager van Reiser in Amerika.

 
Lees meer
 
 
 
Nieuwe verpakkings-oplossingen voor plant-based
 
 
 
 
 
Vlees portioneren én verpakken in één hand
 
 
Vlees portioneren én verpakken in één hand

Zoekt u een ervaren partner die u een complete lijn oplossing voor vers vlees biedt voor wat betreft, conditioneren, portioneren, inleggen, gewichtscontrole én verpakken? 
De TVI portioneertechnologie is naadloos integreerbaar met de verpakkingsoplossingen van MULTIVAC. Met deze combinatie verhogen wij uw kwaliteit, capaciteit, rendement, nauwkeurigheid en flexibiliteit met minimale give away.  

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Videoreeks over de Handelsmisse Korte Keten online

Deze zomer ging minister Carola Schouten op bezoek bij inspirerende voorbeelden in de korte keten. Om de pioniers van de korte keten te ondersteunen, nieuwe kansen te ontdekken en te kijken hoe de band tussen boeren en buurt kan worden versterkt. De bezoeken zijn vastgelegd in een videoserie ‘Dichtbij boert beter’, welke onderdeel is van de Handelsmissie Korte Keten van minister Schouten.

 
Lees meer
 
 
 
Videoreeks over de Handelsmisse Korte Keten online
 
 
 
 
 

Vleesvervangers en vleesnamen | Zondag met Lubach

 
 
Zondag met Lubach 4 oktober
 
 
 
 
 
Smoelenboek
 
 

Smoelenboek

 
 

Om te voorkomen dat je me niet herkent, heb ik nieuwe foto’s laten maken. En om er zeker van te zijn dat we onze leden blijven herkennen, hebben we alle OSV-ers ook ons originele, unieke collectorsitem gestuurd. Er zat ook een uitdaging aan vast. Maak een foto van jezelf met het OSV-mondkapje en deel die op Linkedin. Dat was een stap te ver voor velen, maar we hebben via de mail, whatsapp en wechat hele leuke, mooie en ook hilarische foto’s binnengekregen. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden