Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
29 september 2020

 
 
 
De beloftes van kweekvlees
 
 

De beloftes van kweekvlees en kweekvis zijn groot

 
 

Vlees of vis zonder dierenleed, vlees zonder verspilling van landbouwgrond, vis zonder het leegvissen van de oceanen. Overigens liggen hier nog heel wat uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid, wetgeving en consumentenvertrouwen. Maar ondertussen haalt Mosa Meat maar wel even € 55 miljoen op. Ook Meatable in Delft is hier actief en haalde vorig jaar investeringskapitaal op.

Lees verder

 
 
 
 
 
Vegavlees: ‘De textuur moet steengoed zijn’
 
 
Vegavlees: ‘De textuur moet steengoed zijn’

Wie niet in de gaten heeft dat er iets aan de hand is in het vleesschap (of moeten we zeggen: proteïneschap?), heeft de laatste tijd écht onder een steen gelegen. Toch staan we volgens Oscar Hoogland, voedseltechnoloog bij TOP BV uit Wageningen, nog heel erg aan het begin van de transformatie naar meer vegetarische varianten van vlees. Bij TOP BV wordt dag in dag uit keihard gewerkt om die transformatie mede vorm te geven. Hoogland praat ons bij over de ontwikkelingen. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Genieten van vleesalternatieven met LikeMeat

De biologisch gecertificeerde Like Chicken Bites zijn perfect om een vertrouwde smaak te integreren in een vegetarische, veganistische of flexibele levensstijl. De veganistische Like Curry Chicken is gemaakt van erwten-eiwit met Aziatische smaken en exotische kruiden om die extra touch aan elk gerecht te geven. De authentieke textuur en de sappige bite zorgen ervoor dat de veganistische Like Curry Chicken zelfs in de smaak valt bij vleesfans. Rijk aan vezels en eiwitten, zorgt het voor een goed gevuld gevoel - zonder vlees of soja, maar op basis van erwten-eiwit.

 
Lees meer
 
 
 
Genieten van vleesalternatieven met LikeMeat
 
 
 
 
 
Bizerba/Sismatec Innovation Summit 2020
 
 
Bizerba/Sismatec Innovation Summit 2020

Dit jaar geen beursdeelnames van Sismatec en Bizerba, maar een eigen event op 7 & 8 oktober 2020 in de Fabrique in Maarssen. Met de laatste innovaties (o.a. de watersnijder) en bestaande oplossingen. Een demonstratie van een complete verpakkingslijn met centraal de Proseal Traysealer, maar ook stand-alone oplossingen, zoals een MADO Cutter en een REX Vacuümvuller. En een presentatie van de projecten waarin de krachten van Sismatec en Bizerba zijn gebundeld tot één vloeiend lopende productielijn.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Digitale transformatie met foodspecifieke software

De snelheid van technologische innovatie neemt alsmaar toe, stelt Joris Kolff Regional Account Director Food & Beverage. “Was een bedrijf eerder na zo’n tien jaar aan IT vernieuwing toe, nu moet je veel sneller schakelen. Grote partijen kunnen dat, maar velen hebben het geld en de mogelijkheden daartoe niet. Schouw kan onder de paraplu van het Aptean Food and Beverage platform de technologie in huis halen en implementeren. 

 
Lees meer
 
 
 
Digitale transformatie met foodspecifieke software
 
 
 
 
 
Volop interactie tijdens Empack Reconnect
 
 
Volop interactie tijdens Empack Reconnect

De eerste online verpakkingsbeurs van de Benelux vond plaats op donderdag 17 september. De verpakkingscommunity had eindelijk de mogelijkheid om elkaar online te ontmoeten, te netwerken en zaken te doen. Circa 200 exposanten en 600 unieke bezoekers maakten van dit moment gebruik en gingen de interactie aan. Naast discussies in diverse themagerichte netwerklounges volgden professionals uit de verpakkingssector massaal inspirerende kennissessies van toonaangevende partijen.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Corona – leer opnieuw buiten spelen
 
 

Corona – leer opnieuw buiten spelen

 
 

Door het gebrek aan fysieke communicatie gaan we nu massaal aan Teams, Skype etcetera. Het werkt. Hoewel… hoe verklaar je de geur van heerlijk vers brood? De soepelheid van leer? De malsheid van een biefstuk? Ik krijg het niet door het scherm gedrukt, en velen met mij. Het is alsof we een blinde uit proberen te leggen wat het verschil tussen rood en blauw is.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden