Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
11 augustus 2020

 
 
 
Nieuwe normaal voor het voedselsysteem
 
 

Nieuwe normaal voor het voedselsysteem

 
 

Terwijl we de wereld voortdurend zien aanpassen aan een aanhoudende pandemie, is het duidelijk dat de uitbraak van COVID-19 heeft geleid tot een ingrijpende verandering in het wereldwijde voedselsysteem. Terwijl de vooruitzichten blijven schommelen, zullen veel aspecten van de industrie op de lange termijn veranderen.

Lees verder

 
 
 
 
 
Vleestaks terug op het menu
 
 
Vleestaks terug op het menu

Sinds 2016 eten we meer vlees, aldus onderzoeks- en adviesbureau CE Delft. Ondanks de informatie over de negatieve effecten van vleesconsumptie op verschillende gebieden.

Volgens CE Delft is voor de consument de prijs nog altijd de doorslaggevende factor bij het kopen van voedsel. Ook al blijkt diezelfde consument open te staan voor eerlijke voedselprijzen, volgens diverse onderzoeken. In een onderzoek van LTO gaf 62 procent van de respondenten aan meer te willen betalen voor een stukje vlees als dit ten goede zou komen aan de boeren en het milieu.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Whitepaper: Energiebesparing bij koeldeuren

In de voedingsindustrie zijn koel- en vriesdeuren van eminent belang voor het behoud van de productkwaliteit. Er is een grote hoeveelheid energie nodig om de temperatuur in uw koel- of vriescel constant  te houden. Er valt nog veel winst te behalen op het gebied van energiebesparing in de voedingsindustrie. Metaflex onderschrijft het belang van deze kwestie en onderzocht welke rol deuren kunnen spelen bij het inperken van onnodige energieverliezen in de koel- en vriessector.

 
Lees meer
 
 
 
Whitepaper: Energiebesparing bij koeldeuren
 
 
 
 
 
Wagenings team scoort met visie op voedselsysteem in 2050
 
 
Wagenings team scoort met visie op voedselsysteem in 2050

De Wageningse onderzoekers Imke de Boer en Evelien de Olde zijn met hun team een van de tien finalisten van de prestigieuze Food System Vision Prize. Hun team komt met een holistische visie op een gezond en circulair voedselsysteem in Nederland in 2050, getiteld ‘Re-rooting the Dutch Food System; from more to better.’ Elke finalist komt in aanmerking om een ‘Top Visionary’ te worden en een prijs van $200.000 te ontvangen.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Introductie database voedselcontact-materialen
 
 

Introductie database voedselcontactmaterialen

 
 

Zowel producenten van verpakkingsmaterialen als levensmiddelenbedrijven moeten voldoen aan de EU-wetgeving voor voedselcontactmaterialen, waaronder verpakkingsmaterialen. Het is een hele klus om vast te stellen dat de door u gebruikte verpakking veilig is. Riskplaza biedt hét hulpmiddel: de database voedselcontactmaterialen.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden