Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
14 juli 2020

 
 
 
Nederland na corona in vier scenario’s
 
 

Nederland na corona in vier scenario’s

 
 

De coronapandemie heeft enorme economische en maatschappelijke gevolgen. De snelheid en omvang waarmee de pandemie om zich heen heeft gegrepen, roept de vraag op hoe in de toekomst met dergelijke risico’s moet worden omgegaan en vooral wie deze moet dragen. Is het de overheid die altijd het beste antwoord op rampspoed heeft, of is de markt veel beter in staat om ontij te pareren? En is de burger het meest weerbaar binnen zijn eigen cocon, of wanneer hij veiligheid zoekt in gemeenschap met anderen? ABN AMRO geeft antwoord.

Lees verder

 
 
 
 
 
Nut (en noodzaak) van een adviseur
 
 
Nut (en noodzaak) van een adviseur

Koel- en/of vriesinstallaties zijn niet weg te denken uit de huidige voedselproductie: ze zijn essentieel voor het verbeteren van de houdbaarheid en voedselveiligheid. Die noodzakelijke koeling kost veel energie, dus geld. Bovendien is er voor het gebruik van koudemiddelen allerlei wet- en regelgeving. Ofwel: koeltechniek is een vak apart.

Domagoj Gobac van Go Consulting aan het woord.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Oprichting Brightlands Future Farming Institute

Om bij te dragen aan de technologische vernieuwing in de agrifood sector richt de Universiteit Maastricht (UM) op Brightlands Campus Greenport Venlo een nieuw kennisinstituut op: het Brightlands Future Farming Institute. Binnen dit nieuwe kennisinstituut komen de triple helix krachten bij elkaar van Universiteit Maastricht (UM), provincie Limburg en regio Noord-Limburg, BASF Vegetable Seeds als potentiële private partner, en Brightlands Campus Greenport Venlo.

 
Lees meer
 
 
 
Oprichting Brightlands Future Farming Institute
 
 
 
 
 
Koel- en vrieshuizen profiteren van coronacrisis
 
 
Koel- en vrieshuizen profiteren van coronacrisis

De resultaten van koel- en vrieshuizen nemen al enige jaren toe maar bereikten tijdens de coronacrisis een hoogtepunt, dit blijkt uit een sectorprognose van de Rabobank.

Door de sluiting van de horeca en de exportbeperkingen zitten de Nederlandse koel- en vrieshuizen helemaal vol met onder andere friet, snacks, vlees en vis. Een trend die in de gehele opslagsector te zien is.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Plukon en CFG bundelen krachten in kipverwerking

Plukon Food Group en Cuparius Capital hebben 13 juli 2020 bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 100% van de aandelen van Cuparius Food Group (CFG) in Nijkerk door Plukon.   

Plukon is vooral bekend als één van Europa’s grootste spelers op het gebied van gevogelte. CFG is een belangrijke speler als leverancier van kipproducten aan Europese foodservice bedrijven.

 
Lees meer
 
 
 
Plukon en CFG bundelen krachten in kipverwerking
 
 
 
 
 
Start Belgisch innovatieproject Q-DNA
 
 

Start Belgisch innovatieproject Q-DNA

 
 

De beheersing en bewaking van voedselveiligheid staat weer meer dan ooit bovenaan de agenda van Belgische voedingsbedrijven. Q-DNA, een nieuw innovatieproject in samenwerking met UGent, Flanders’ FOOD, (Wagralim), Fevia en Alimento, is een driejarig project voor Belgische voedingsbedrijven gericht op een preventieve aanpak om de voedselveiligheidsstatus van bedrijven significant te verhogen door in te zetten op technologie en de arbeidsorganisatie.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden