Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
30 juni 2020

 
 
 
Klaas Fuite: ‘Overal waar traffic is, is food nodig’
 
 

Klaas Fuite: ‘Overal waar traffic is, is food nodig’

 
 

Voortschrijdende inzichten, vooruitziende blikken, proactief inspelen op maatschappelijke en economische ontwikkelingen en open staan voor innovaties; het maakte bakkerij Fuite van een dorpsbakkerijtje in IJsselmuiden tot één van de grote en toonaangevende spelers in de bakkerijwereld.

Lees verder

 
 
 
 
 
De valkuilen van verleiding (3)

De grens tussen geoorloofde verleiding en onrechtmatige misleiding blijkt in de praktijk soms lastig te trekken. Niet alleen omdat de regels open normen bevatten (zoals ‘misleiding’), maar ook omdat er veel en verschillende regels bestaan die daarbij een rol spelen. Die regels verschillen soms per product en zelfs per land. Hoe zit dit met de benaming van een levensmiddel? Marco Balhuizen van DVAN Advocaten legt het uit.

 
Lees meer
 
 
 
De valkuilen van verleiding (3)
 
 
 
 
 
Opmars Cobots in de Food & FMCG?
 
 
Opmars Cobots in de Food & FMCG?

5 plakjes salami op een pizza leggen met een grote machine. Dit moest simpeler. Het idee van de cobot in 2005 was geboren. Inmiddels heeft marktleider Universal Robots al meer dan 1.000 installaties in de Benelux en meer dan 44.000 wereldwijd geinstalleerd. Cobots zijn snel inzetbaar, flexibel, easy programmeerbaar en veilig zonder hekwerk. 

Christian Janse, Universal Robots Benelux zal dinsdag 7 juli 16:00 een webinar geven over Cobots in de food & FMCG. Met veel voorbeeldfilmpjes van applicaties en klanten. Meld je gratis aan!

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Verpakkingstechnologie van de toekomst

Bent u producent en/of verwerker van verse levensmiddelen? We bieden hulp om u door de crisis heen te loodsen, zoals de tijdelijke verhuur van duurzaam gereviseerde, gebruikte MULTIVAC machines. En we blijven innoveren in hypermoderne en toekomstbestendige technologie.

Wilt u bijvoorbeeld weten wat de splinternieuwe X-line trayseal technologie betekent voor het verpakken van uw verse producten?

 
Lees meer
 
 
 
Verpakkingstechnologie van de toekomst
 
 
 
 
 
Easyfairs erg opgetogen met heropening beurzen
 
 
Easyfairs erg opgetogen met heropening beurzen

Beursorganisator Easyfairs Nederland reageert erg opgetogen op het nieuws dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat heeft de Nederlandse overheid donderdag 25 juni 2020 aangekondigd op de persconferentie. In deze persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Easyfairs kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
NIZO: Onderzoek astringentie bij plantaardig voedsel

Astringentie is een bekend aspect (sommigen noemen het een gebrek) van de smaak van rode wijn, groene thee en vele soorten fruit (bijv. druiven, bananen, kaki). Uit onderzoek van de laatste twee decennia is gebleken dat dit 'klassieke' type astringentie te wijten is aan het effect van polyfenolen op het speeksel. De smering door het speeksel van het contact tussen tong, gehemelte en tanden gaat verloren, wat resulteert in een ervaring die de consument 'ruw' of 'zanderig' noemt en die gewoonlijk als onaangenaam wordt beschouwd.

 
Lees meer
 
 
 
NIZO: Onderzoek astringentie bij plantaardig voedsel
 
 
 
 
 
Verbouwen van de samenleving
 
 

Verbouwen van de samenleving

 
 

Corona verbouwt de samenleving in 12 weken ingrijpender dan de reguliere economie in de 12 jaar ervoor. De verwachting is dat in een groot aantal winkelsteden de vierkante meters winkeloppervlak terugloopt tot 60%. In de supers gaat het nu crescendo. Frites aten we massaal in (fastfood)restaurants. Door de lockdown is de totale fritesconsumptie gereduceerd tot 40%. De vraag is of de 100% terugkomt. 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden