Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
23 juni 2020

 
 
 
Miranda Groot Zwaaftink: ‘Omslag naar natuurlijke koudemiddelen’
 
 

Miranda Groot Zwaaftink: ‘Omslag naar natuurlijke koudemiddelen’

 
 

Waar met voeding wordt gewerkt, is een koelinstallatie in gebruik. Dankzij nieuwe technieken reiken de mogelijkheden inmiddels veel verder dan alleen koelen en vriezen. Ook de overgang naar natuurlijke koudemiddelen draagt bij aan de komst van een nieuwe generatie koelinstallaties. 

Lees verder

 
 
 
 
 
Van deurbeleid tot duurzaamheidsbeleid

Een deur lijkt zo’n eenvoudig element in het bedrijfspand. Maar een goede deur draagt bij aan productiesnelheid, hygiëne, voedsel- en personeelsveiligheid en duurzaamheidsdoelstellingen. “Deze deuren zorgen voor een goede klimaatbeheersing.” 

‘High-care area - No access’ staat in koeienletters op de snelloopdeur tussen de high-care en low-risk afdeling. Eronder is een verbodsbord afgebeeld. Je kunt er niet omheen: de afdeling achter deze deur is verboden toegang voor onbevoegden.

 
Lees meer
 
 
 
Van deurbeleid tot duurzaamheidsbeleid
 
 
 
 
 
2020, het jaar van…
 
 
2020, het jaar van…

Dit jaar, in 2020, viert Repak Superior Packaging Solutions zijn 35-jarige jubileum. De 21-jarige René Scholte begon het bedrijf in de schuur van zijn ouders. Inmiddels is Repak uitgegroeid tot een leverancier van hoogwaardige dieptrekverpakkingsoplossingen die door duizenden foodproducenten wereldwijd worden gebruikt. Een gevleugelde opmerking van René Scholte staat symbool voor de kracht van de onderneming: ‘Kwaliteit wordt gevormd door de som van details’.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
HAK: Plantaardig en lokaal wordt het ‘Groene Normaal’

Nederland profiteert als het sneller om zou schakelen naar duurzame, lokale teeltmethoden, kortere aanvoerketens, en een meer plantaardig eetpatroon waarin groenten en peulvruchten uit het seizoen de hoofdrol spelen. Dit nieuwe ‘Groene Normaal’ kan echter alleen tot stand komen als zowel telers, producenten, retailers en consumenten hun aandeel leveren. Dat zegt topman Timo Hoogeboom van groentefabrikant HAK in het eerste Maatschappelijk Impact Rapport (MIR) van HAK, dat minister Schouten 18 juni 2020 in ontvangst heeft genomen.

 
Lees meer
 
 
 
HAK: Plantaardig en lokaal wordt het ‘Groene Normaal’
 
 
 
 
 
25% marktaandeel voor lokaal voedsel
 
 
25% marktaandeel voor lokaal voedsel

“Het is mogelijk om binnen vijf jaar 25% marktaandeel van lokaal voedsel te realiseren”, zegt Drees Peter van den Bosch, voorzitter van de Taskforce Korte Keten op basis van het rapport ‘Meer eten uit de korte keten’. Op dit moment is het marktaandeel van lokaal voedsel gemiddeld in het land minder dan 5%, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse fuseren

Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan fuseren. De familiebedrijven zijn allebei gespecialiseerd in de kweek, verwerking en verpakking van verse mosselen, oesters en garnalen en gaan verder onder de naam Roem van Yerseke.

Door de fusie ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.

 
Lees meer
 
 
 
Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse fuseren
 
 
 
 
 
Column Judith Witte
 
 

Glazen bol

 
 

De corona-lockdowns worden langzaamaan opgeheven. Voorzichtig stappen we weer de grote wijde wereld in. Een wereld die getekend wordt door nieuwe grenzen. Hoe die gaan lopen? We weten het niet.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden