Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
9 juni 2020

 
 
 
Premier Rutte: mogen de vakbeurzen weer open?
 
 

Premier Rutte: mogen de vakbeurzen weer open?

 
 

Empack: “Het kabinet veegt ons op één hoop met dancefeesten, concerten en festivals. Maar vakbeurzen zijn anders. In onze grote beurshallen kunnen bezoekers gemakkelijk afstand houden. Wij kunnen het aantal bezoekers eenvoudig maximaliseren en verspreiden over de dagen. Onze sector heeft een protocol opgesteld waardoor veilig bezoek gewaarborgd is.”

Lees verder

 
 
 
 
 
Jacob Schilstra: “Durf kritisch naar jezelf te zijn”

Wie meer wil weten over de staat van de voedselveiligheid in Nederland en de wereld, ontkomt niet aan een gesprek met Jacob Schilstra, directeur bij Riskplaza én directeur Business Development bij KTBA. 

Na zijn hbo-opleiding voedingstechnologie leerde Jacob Schilstra als project- en quality engineer de praktijk in de voedingsindustrie snel kennen. Hij weet hoe het is om in een voedingsbedrijf te werken, onder druk van de productie te staan, klanten tevreden te maken én te houden.

 
Lees meer
 
 
 
Jacob Schilstra: “Durf kritisch naar jezelf te zijn”
 
 
 
 
 
Veilig desinfecteren
 
 
Veilig desinfecteren

Nu het COVID-19 virus rondwaart, is er een grote vraag naar desinfectiemiddelen. Er is een tekort op de markt, dus alle registers worden opengetrokken in de zoektocht naar betrouwbare middelen. Belangrijk voor u is te weten dat u een wettelijk toegelaten desinfectiemiddel inkoopt. Middelen met een toelatingsnummer zijn getest op veiligheid voor mens en milieu. 

Eco2Clean beschikt sinds februari 2020 over een innovatief desinfectiemiddel op basis van melkzuur en waterstofperoxide: Laquick. Dit ecologische, 100% natuurlijke desinfectiemiddel kan zowel ethanol- als quathoudende desinfectiemiddelen vervangen en is veilig voor mens en milieu.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Technische universiteiten bundelen krachten in Techrede

De vier technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) doen een appel op politiek Den Haag om technologische innovaties structureel te verankeren in hun agenda. Technologische innovaties vormen een onmisbare schakel in de transitie naar een veerkrachtige, veilige en duurzame toekomst. Een toekomst na corona met nieuwe maatschappelijke uitdagingen die nieuwe oplossingen vragen.

 
Lees meer
 
 
 
Technische universiteiten bundelen krachten in Techrede
 
 
 
 
 
Meatless BV: Innovatie met favabonen
 
 
Meatless BV: Innovatie met favabonen

In 2017 is Meatless BV begonnen met onderzoek naar favabonen als gewas voor de productie van plantaardige eiwitten in het noorden van Europa. Favabonen worden al eeuwenlang geteeld, als eiwitbron, maar ook als groene meststof. 

Met medewerking van lokale boeren zijn CZAV en Rusthoeve uitgebreid onderzoek gestart naar verschillende soorten van deze boon. De resultaten werden vergeleken met de resultaten in texturiseringsvermogen en kwaliteit in toepassingen.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Column Saskia Stender
 
 

We missen jullie

 
 

We zijn alweer twee maanden verder sinds het begin van de lockdown. Twee maanden waarin het persoonlijk contact minimaal is. Als je mijn columns regelmatig leest, weet je dat persoonlijk contact bij mij op nummer één staat. Ik kijk altijd uit naar de bijeenkomsten van de OSV. Even bijpraten, iedereen begroeten met een handdruk en/of drie zoenen. Dat is er voorlopig niet meer bij… 

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden