Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
3 maart 2020

 
 
 
Meat for Diversifying Markets
 
 

Meat for Diversifying Markets

 
 

De wereld verandert. De digitale revolutie, een wereldwijde focus op duurzaamheid, de zorg om het milieu: ze beïnvloeden ook de voedings- en vleesindustrie. Thema’s als het borgen van de voedselveiligheid, het voorkomen van voedselverspilling en issues rondom de eiwittransitie roepen talloze vragen op. Voor wetenschappers wereldwijd een uitgangspunt voor vele onderzoeken en studies. Het resultaat: vernieuwende inzichten en mooie innovaties. 

Lees verder

 
 
 
 
 
Op weg naar een recyclebare foodverpakking
 
 
Op weg naar een recyclebare foodverpakking

Als foodproducent/verpakker heb je de afgelopen jaren ongetwijfeld gedaan wat het Afvalfonds Verpakken van je verlangde: je hebt werk gemaakt van preventie (lichter, minder, dunner) en aandacht gehad voor de Essentiële Eisen (EU richtlijn 94/62). Toch is dat niet meer genoeg: de consument, overheid en uw klanten (retailers) verwachten méér. 

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Tekort aan koelcontainers raakt foodbedrijven

Het nieuwe coronavirus zorgt voor een tekort aan containers, zo bericht persbureau Reuters. Door de maatregelen in China om het virus in te dammen, vallen de logistieke ketens stil en blijven veel containers in Chinese havens staan. Die containers moesten eigenlijk worden gelost en met nieuwe lading naar andere bestemmingen worden vervoerd. Nu dit niet gebeurt, zijn elders in de wereld minder containers beschikbaar. Vooral aan koelcontainers, zogenoemde reefers, is een tekort.

 
Lees meer
 
 
 
Tekort aan koelcontainers raakt foodbedrijven
 
 
 
 
 
Adverteren in de print editie
 
 
 
 
 
Nieuwe methode tegengaan norovirussen op groente en fruit
 
 
Nieuwe methode tegengaan norovirussen op groente en fruit

Een team onderzoekers van de Technische Universiteit van Oost-Westfalen-Lippe heeft onderzocht of en in welke mate norovirussen op groente en fruit onschadelijk gemaakt kunnen worden door middel van koude verneveling van waterstofperoxide. Het team werd geleid door professor Barbara Becker.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Column Herman Bessels
 
 

Column Herman Bessels: Nederland, waar is de regie?

 
 

In N70, het natuurbeschermingsjaar 1970, was de informatie met betrekking tot stikstof waar we het nu over hebben al bekend. Zie de rapporten over de vergrassing van de Strabrechtse Heide en De Peel uit 1968/1970. Wat vreemd dat ‘we’ nu plotseling in de stress schieten, varkensboeren uitkopen en bouwprojecten stil leggen.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2020 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden