Bekijk online
 
Vakbladvoedingsindustrie.nl logo
 
 
 

Nieuwsbrief
14 januari 2020

 
 
 
Alternatieven plastic soms slechter voor milieu
 
 

Alternatieven voor plastic soms slechter voor milieu

 
 

De Britse Circular Taskforce sprak met supermarkten en merken over hun beleid en constateerde dat het plasticprobleem wordt vervangen door nieuwe vormen van vervuiling. De auteurs van het Plastic Promises rapport geven zelfs aan dat in sommige gevallen het overstappen van plastic op andere materialen leidt tot een grotere CO2-voetafdruk.

Lees verder

 
 
 
 
 
Helft Nederlanders vindt prijs gezond voedsel te laag
 
 
Helft Nederlanders vindt prijs gezond voedsel te laag

Aan consumenten is gevraagd hoe zij aankijken tegen de veranderingen in de afgelopen 25 jaar. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat we nu een minder eerlijke prijs betalen dan 25 jaar geleden. Dat vindt men onrechtvaardig. Betaalbaar gezond voedsel waarbij een eerlijke prijs aan de boer wordt betaald, is de meest genoemde wens van de Nederlanders voor de toekomst.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
www.DETECTAPROOF.nl
 
 
 
 
 
Foodybag zorgt voor minder voedselverspilling

Vanaf 13 januari kunnen restaurants met een speciaal #verspillingsvrij-logo achter hun raam of op hun menukaart duidelijk maken dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling. Wat niet opgegeten wordt, mag mee naar huis. Het logo, gelanceerd door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), maakt het vragen om een foodybag (doggybag) de normaalste gang van zaken.

 
Lees meer
 
 
 
Foodybag zorgt voor minder voedselverspilling
 
 
 
 
 
Kennisevents van Pack Improve
 
 
Kennisevents van Pack Improve

Pack Improve helpt food en non-food producenten met elk denkbaar verpakkingsvraagstuk als interim verpakkingsdeskundige. 

Wil jij op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen op verpakkingsgebied? Meld je dan aan voor onderstaande kennis events:

2-uurs Voorlichtingsbijeenkomst verpakken & wetgeving: PIVO
op 4 en 12 februari 2020

2-daagse (introductie)cursus verpakkingstoepassingen: PIM 
op 23 + 28 januari én op 6 + 11 februari

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Kom ook naar de OSV Winterbarbecue

We starten dit jaar goed de jaarlijkse OSV Winterbarbecue op woensdag 22 januari in Ede. De barbecue wordt bezocht door ruim 150 leden en hun gasten. 

Dit jaar sponsort Hogeslag-Olst de Winterbarbecue met mals rundvlees.

Heb je nog niet eerder van de OSV gehoord? Of denk je er al een tijdje aan om eens kennis te komen maken? Dan is dit dé gelegenheid. 

Datum: woensdag 22 januari 2020
Locatie: Sociëteit Buitenzorg, Ede Gld
Inloop: 17.00 - 18.00 uur

 
Lees meer
 
 
 
OSV Winterbarbecue
 
 
 
 
 
Plukon
 
 

Plukon en Fresh Care Convenience bundelen krachten

 
 

Plukon Food Group en Staay Food Group hebben vrijdag 10 januari bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 51 % van de aandelen van Fresh Care Convenience B.V. in Dronten (FCC) door Plukon.

Lees verder

 
 

Meer nieuws op Vakblad Voedingsindustrie

 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©2019 Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV. U ontvangt deze nieuwsbrief als lezer van vakblad Voedingsindustrie, lid van OSV netwerk of als relatie van b2b Communications. Persoonlijk contact: Saskia Stender (026) 370 00 27, [email protected]

Wijs ook uw collega's en zakenrelaties op de mogelijkheid van een gratis abonnement op deze nieuwsbrief. 

 
Delen op socialmedia:
 
 
 
b2b Communications BV | Arnhemsestraatweg 19 | 6881NB Velp | K.v.k 59203455
Ervaart u deze email als ongewenst? Afmelden
Spam Melden